Sport
ASZTALITENISZ: Bezeg nyert, Fejős ezüstérmes
Betűméret:             

A hétvégén a serdülők és az ifik a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség Trófeája elnevezésű versenyen álltak asztalhoz Újvidéken. Szombaton a serdülők, vasárnap az ifik küzdöttek meg a dobogós helyezésekért.

Az idény utolsó B osztályú versenyén mintegy száz asztaliteniszező indult, hogy végső formaellenőrzést tartson a serdülőknek április 1-jén Óbecsén, az ifiknek pedig április 8-án Temerinben megrendezésre kerülő egyéni országos bajnoksága előtt.

A serdülő fiúk szombati versenyén a csak 11. helyen kiemelt temerini klubot erősítő Benkő Ákos nyert, aki a döntőben a belgrádi Ognjen Tasovacot (IMT) győzte le. A harmadik helyen egy másik IMT-játékos, Vladimir Jovičić és a negotini Saša Janković végzett.

A lányok mezőnyében az óbecsei Bezeg Réka diadalmaskodott, aki az első helyért játszott mérkőzésen nagy csatában nyert a magyarkanizsai Fejős Annával szemben. A dobogó harmadik fokára Szerbia legjobban rangsorolt serdülőlánya, a bácsföldvári Radmila Tominjak és a kishegyesi Kovács Katona Lilla állhatott fel.

Az ifjúsági versenyben a fiúk mezőnyében a ranglista első négy helyezettje küzdött meg a titulusért. Végül Pero Tepić diadalmaskodott, aki a döntőben a belgrádi STAK versenyzőjét, Matija Jovičićet múlta felül. A harmadik helyre két nagybecskereki, Aleksa Gacev és Aleksa Adamović került.

Ami a serdülőlányok versenyén nem sikerült Radmila Tominjaknak, az sikerült neki a lányok egyel erősebb, ifjúsági versenyén, ahol a legjobbnak bizonyult. A döntőben a szerbiai korosztályos válogatott állandó tagját, az újvidéki Novi Sad játékosát, a bácsföldvári Surján Szabinát győzte le. Az elődöntőben elszenvedett veresége után a harmadik helyen Bezeg Réka, illetve a zentai Veréb Xénia végzett.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Györe László szerbiai teniszező a stockholmi ATP-torna főtáblájára kvalifikálta magát, miután a selejtező utolsó körében ma 6:3, 6:4-re legyőzte a szintén szerbiai Hamad Međedovićot. A mérkőzés 1 óra 21 percig tartott. Györe a 113. teniszező a világon, míg Međedović a 162. a WTA-listán. Györe mindkét szettben...
2024. OKTÓBER 13.
[ 19:02 ]
Novak Đoković elveszítette a Shanghai Masters tenisztorna döntőjét, Jannik Sinner 2:0-ra (7:6(7:4), 6:3) győzte le a szerb teniszezőt az 1 óra 39 percen át tartó meccsen. Egyik teniszezőnek sem volt break lehetősége az első szettben, így tie-breaket játszottak. Ebben Sinner sokkal jobb volt, 4:0-ra, majd 6:3-ra vezetett, az...
2024. OKTÓBER 13.
[ 15:35 ]
A hollandok elleni bravúros pontszerzésnek köszönhetően a magyar labdarúgó-válogatott várja kedvezőbb helyzetből a bennmaradás szempontjából sorsdöntő boszniai mérkőzést a Nemzetek Ligája élvonalának negyedik fordulójában, írja az MTI. A két nyeretlen csapat zenicai csatájának győztese szinte biztosan az...
2024. OKTÓBER 13.
[ 12:10 ]
Beolvasás folyamatban