Szerbia
Akár 3000 vasúti alkalmazottat is elbocsáthatnak
Betűméret:             

A Szerbiai Vasutak munkájának átszervezése miatt 2500-3000 dolgozó válik munkaerő-felesleggé, jelentette ki Zorana Mihajlović, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

Mihajlović elmondta, hogy folynak a tárgyalások a szakszervezetekkel, és várhatóan az év végéig eldől a dolgozók sorsa, habár még nem határozták meg a konkrét dátumot.

„Hetente tárgyalunk a szakszervezetekkel, senkit sem bocsátunk el addig, amíg nem dolgozzuk ki a szociális programot, és senki sem fogja elhagyni a vállalatot megbeszélés nélkül. Azt a modellt, amit a vasutak számára dolgozunk ki, alkalmazni fogjuk más közvállalatok esetében is" – nyilatkozta Mihajlović a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalás után.

„A vasutak lesz a modell arra, hogy miként kell végkielégítést adni. A megbeszélések még nem értek véget, nem született döntés, hogy mikor fog erre sor kerülni. Az a javaslat, hogy a munkaügyi törvény által előírt összeget vegyük figyelembe, és arra még számítsunk rá 50 százalékot" – mondta Mihajlović.

„Úgy tervezzük, hogy a nyár folyamán megszületik a megoldás" – tette hozzá a miniszter, aki megemlítette azt is, hogy a Szerbiai Vasutak vagyonának első összeírásakor 13 milliárd dináros többletet állapítottak meg, amit a vállalat az ország közreműködésével el szeretne adni, az így szerzett összegből pedig törlesztené a régi adósságait.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Német László belgrádi érsek ma, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa éves plenáris ülésének végén bejelentette, hogy Pietro Parolin vatikáni államtitkár szeptember 17-én és 18-án látogat Belgrádba. Német kijelentette, hogy az év során több rendezvényt is szerveztek a Belgrádi Főegyházmegye fennállásának...
2024. JÚNIUS 27.
[ 18:54 ]
A Padinska Skela-i börtön négy őrét és egy orvosát tartóztatták le ma, mert közük lehetett S. B. (74) idén február 4-i halálához, erősítette meg a Tanjugnak Nenad Stefanović, a belgrádi felső ügyészség főügyésze. A belgrádi ügyészség korrupció ellenes különleges osztályának parancsára tartóztatták le őket...
2024. JÚNIUS 27.
[ 15:08 ]
Nem történt előrelépés az egy évvel ezelőtt kötött, Szerbia és Koszovó közötti kapcsolatot rendezését célzó megállapodás megvalósításában - jelentette ki Josep Borrell az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, a két ország kapcsolatának rendezését célzó úgynevezett...
2024. JÚNIUS 26.
[ 22:47 ]
Beolvasás folyamatban