Vajdaság
A VMSZ átadta Pásztor István jelölését az elnökválasztásokra
Betűméret:             
A Vajdasági Magyar Szövetség ma Belgrádban átadta a Köztársasági Választási Bizottságnak (RIK) Pásztor István jelölését a szerbiai elnöki posztra a május 6-ai választásokon.
Pásztor a szerbiai parlamentben újságíróknak elmondta, jelöléséhez 12.963 aláírás gyűlt össze, annak ellenére, hogy - mint mondta - minderre csak három nap állt rendelkezésére. Pásztor megjegyezte, ő az egyetlen elnökjelölt Vajdaságból, aki számára a regionális érdek prioritást élvez a választásokon.
"Ebből a megfontolásból nagy számú szavazatra számítok a vajdasági nem magyar anyanyelvű lakosság részéről is", emelte ki Pásztor, s hozzátette, a választási programjában foglaltak nem üres szólamok, hanem a realitásokon alapulnak.
Elmondta, számít mindazok szavazatára, akik számára fontos a józan ész, s hozzátette, az első körben kapott szavazatok száma az általa képviselt választási program igazolása és megerősítése lesz. Mint mondta, szeretné megtalálni a "közös nevezőt" a Demokrata Párt elnökjelöltjével, Boris Tadićtyal azokkal a prioritásokkal kapcsolatban, amelyek fontosak a VMSZ számára, s ennek eredményétől függ majd a magyarok támogatása is az elnökválasztás második körében.
"Reális annak a lehetősége, hogy a két kör között elérjük a megállapodást. Amennyiben ez így lesz, akkor szeretném az első körben megszerzett szavazatokat az övéhez csatolni. Abban az esetben, ha nem jön létre a megállapodás, sajnos ezt nem áll módomban megtenni", emelte ki Pásztor.
A VMSZ elnöke hangsúlyozta, ő "talán az egyetlen" elnökjelölt, aki nem veszi el az 50 millió dinárt, amit a költségvetésben az elnökválasztásra szántak, s hozzátette, bízik benne, hogy más jelöltek is követik a példáját. "Ez a pénzkidobás reklámokra, miegyebekre nem illendő a mai viszonyok közepette", véli Pásztor. (Beta)
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A sorrendben 91. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárra látogatott el hétfőn Juhász Bálint, a tartományi parlament nemrég megválasztott elnöke, akit Nikola Lovrić, az újvidéki vásár vezérigazgatója fogadott. Juhász Bálint közös sajtótájékoztatójukon elmondta, eltökélt szándéka a jó együttműködés folytatása az...
2024. MÁJUS 20.
[ 18:11 ]
A rendőrség négy személyt vett őrizetbe, akik a gyanú szerint az év eleje óta több minősített lopást követtek el Horgos területén, közölte vasárnap a szerbiai belügyminisztérium. A bejelentésre mindössze két és fél nappal azután került sor, hogy a helyiek a Vajdasági Magyar Szövetség csütörtök esti, magyarkanizsai...
2024. MÁJUS 20.
[ 15:41 ]
Négymillió dináros támogatásban részesül a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola a NIS Kőolajipari Rt. pályázatának köszönhetően. Folytatódhatnak tehát a tanintézményben a beruházások. Erről, s az elmúlt időszak projektumairól tájékozódott hétfői látogatása alkalmával Fejsztámer Róbert magyarkanizsai...
2024. MÁJUS 20.
[ 13:43 ]
Beolvasás folyamatban