Vajdaság
Pásztor: Nem megyek sehova, Čanak neveletlen
Betűméret:             

A parlament választotta meg, s csak abban az esetben válik meg tisztségétől, ha a képviselők elégedetlenek lesznek munkájával, jelentette ki Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.

“Ez a tisztség nem örökség. Ez egy olyan pozíció, amelyre a képviselők több mint 50 százalékának támogatásával, s javaslatára kerültem és itt is maradok, amig másként nem döntenek. Amíg pedig itt leszek, tisztességesen és hatékonyan végzem a munkámat, még akkor is, ha ez egyeseknek nem tetszik”, jelentette ki Pásztor Nanad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnökének azon megjegyzését kommentálva, miszerint ez a hely a ligásokat illetné.

Pásztor, aki a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, arra a kérdésre válaszolva, hogy a párt tartományi koalíciós partnerének ilyen kijelentése megbonthatja-e a koalíciót, azt mondta, hogy az ilyen kijelentések finoman fogalmazva is otrombák.

“Én vajdasági vagyok, magyar, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, úriember. Én nem bocsátkozok bele ezeknek a mondatoknak a kommentálásába, nem vagyok a verbális sárdobálás híve. Úgy vélem, az ilyen kommentárok nem tisztességesek és nem illendőek, legfőképp pedig nem állnak összhangban azzal, amit vajdasági ízlésnek neveznek”, mondta Pásztor.

Nenad Čanak, a LSV elnöke tegnap azt nyilatkozta, pártját illetné meg a tartományi képviselőház elnöki széke. Čanak tegnap azt is mondta, hogy a VMSZ “a magyar jobboldali párt, a Fidesz kihelyezett tagozata”, amellyel együtt bekerült az Európai Parlamentbe.

A VMSZ a ligásokkal és a Demokrata Párttal (DS) alkotja a többséget a vajdasági parlamentben. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsa önkormányzata négynapos programsorozattal ünnepli a község napját október 17. és 20. között. 1686. október 20-án szabadult fel a török uralom alól a Szeged és Zenta közti terület, így Magyarkanizsa is. Ezt követően indulhatott újbóli fejlődésnek a vidék, ezért választották ezt a napon a község...
2024. OKTÓBER 16.
[ 12:57 ]
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) közölte, hogy a párt kezdeményezésére Adán kétnyelvű, szerb-magyar irányjelző táblákat helyeztek ki, a környező települések neveivel. A párt kiemelte, hogy ez egy újabb lépés a hivatalos nyelvhasználathoz való jog megvalósítása felé, tekintettel arra, hogy...
2024. OKTÓBER 16.
[ 11:06 ]
Két ember meghalt egy magyarkanizsai családi házban keletkezett tűzben, erősítette meg a belügyminisztérium (MUP) a Tanjugnak. A tűz egy 50 négyzetméteres családi házban ütött ki a Podgorica utcában. A tüzet reggel hatkor jelentették a zentai tűzoltóságnak. Eddig nem ismert, hogy mi okozta a tüzet, valamint az...
2024. OKTÓBER 16.
[ 9:43 ]
Beolvasás folyamatban