Vajdaság
Magyarkanizsa: Ötmillió dináros támogatás a NIS-től
Betűméret:             

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) az idei évben is támogatja azokat az önkormányzatokat, amelyek területén kőolaj- vagy földgáz-kitermelést végez. Ezt a támogatást az önkormányzatoknak a kitermelés után járó, törvényben előírt kötelező kőolajjáradékon felül nyújtja.

A magyarkanizsai községet megillető ötmillió dináros támogatásról szóló megállapodást kedden délelőtt Újvidéken írta alá dr. Bimbó Mihály, a város polgármestere.

Ezt a támogatási formát a nagyvállalat 2009-ben vezette be. Azóta minden évben civil szervezetek és intézmények projektjeit támogatta, az idei évtől azonban kizárólag nemkormányzati civil szervezetek programjai jöhetnek számításba. A hamarosan megjelenő nyílt községi pályázatra csakis a magyarkanizsai község sporttal, tudományos munkával, környezetvédelemmel és szociális védelemmel foglalkozó civil szervezetei jelentkezhetnek - nyilatkozta a magyarkanizsai polgármester a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

- A civil szervezetek pályázatra beküldött projektjeit egy erre a célra kinevezett községi bizottság értékeli majd, amelybe a NIS is ad egy tagot. Idén először bevezetésre kerül a lakosság véleményének meghallgatása is. A polgárok a NIS honlapján adhatják le szavazataikat. Mindenki szavazhat a szerinte legjobbnak, a közösség szempontjából a leghasznosabbnak ítélt projektre, a szavazatokat pedig összesítés után figyelembe veszik a pénzösszegek odaítélésekor – mondta dr. Bimbó Mihály.

Srdić Natália, a gazdasági és fejlesztési osztály vezetője elmondta, hogy a megállapodás tegnapi aláírása alapján az önkormányzat rövid időn belül meghirdeti a pályázatot és miután ismertek lesznek a pályázatra beérkezett projektek is, közzéteszik azt a linket, amire a polgárok leadhatják voksaikat.

A tavalyi évben a NIS ugyancsak 5 millió dináros külön támogatásban részesítette a magyarkanizsai községet. Az akkor benyújtott több mint 70 projekt közül 23 nyerte el a Szerbiai Kőolajipari Részvénytársaság támogatását.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Titel volt a díszvendég Szarvason - illusztráció
2024. JÚNIUS 30.
[ 19:36 ]
A turisztikai időszakban megnövekvő utasforgalomra tekintettel meghosszabbított nyitvatartással működik az Ásotthalom közúti határátkelőhely. Az átkelő 2024. július 1. és szeptember 1. között pénteki, szombati és vasárnapi napokon 7 és 22 óra között fogadja az utasokat. A határátkelő a hét többi napjain a korábbi...
2024. JÚNIUS 27.
[ 19:25 ]
A tartományi mezőgazdasági titkárság idén 85 millió dinárral támogatta azon beruházásokat, amelyek célja a vajdasági állattartó telepek felszerelése volt. A tartományi kormány épületében ma 81 felhasználóval kötöttek szerződést. Dragica Ilić tartományi titkárhelyettes kiemelte, hogy az elmúlt nyolc évben – a...
2024. JÚNIUS 27.
[ 17:56 ]
Erősödj meg, hogy mások támasza lehess címmel tart egynapos akkreditált szakmai továbbképzést a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ június 27-én, csütörtökön Magyarkanizsán, az említett intézmény épületében. A képzés 9 órakor kezdődik. A szakmai továbbképzést a Vajdasági...
2024. JÚNIUS 26.
[ 16:05 ]
Beolvasás folyamatban