Vajdaság
Családi tragédia Martonoson, hét halott
Betűméret:             

Hét személy halt meg abban a családi tragédiában, amely ma 10 óra után történt Martonoson.

A tragédiát a megromlott családi viszonyok váltották ki.

Az RTS híre szerint az 1960-ban született Rade Šefer több lövést adott le egy vadászpuskából és meggyilkolta menyét, Bajtai Natáliát (1990), annak szüleit, Bajtai Sándort (1963) és Bajtai Karolinát (1972), saját feleségét, a fiatalok házasságát támogató Šefer Rózsát (1968), valamint az asszony szüleit, J. T.-t (1941) és B. T.-t (1947), majd magával is végzett. A hírek szerint tegnap egész nap ivott, mert bár fiát nagyon szerette, leendő menyét nem szívlelte. Felesége viszont támogatta a fiatalokat.

A Kurir értesülése szerint az erősen ittas Rade Šefer fia esküvőjét követően, ma délelőtt megölt hat embert, majd magával is végzett, mert nem tetszett neki a menye. A férfi előbb Martonoson ölt, itt agyonlőtte menyét, feleségét és annak szüleit, majd Oromra ment, ahol megölte nászait, majd öngyilkos lett.

A vőlegény és egy gyermek túlélte a tragédiát, mivel a garázsban tartózkodtak, amikor megjelent a gyilkos apa, aki a lövöldözés végén magával is végzett. Újabb hírek szerint van egy további súlyos sérült is, akit ezekben az órákban műtenek a szabadkai kórházban. A rendőrség azt is vizsgálja, vajon a gyilkos valóban önmagával végzett, vagy esetleg más végzett vele.

A martonosiak azt mondják, a gyilkos családja paprikatermesztéssel foglalkozott, dolgosak, szorgalmasak voltak, senki sem vette észre, hogy a családban bármilyen probléma lenne. Šefernek volt fegyverviselési engedélye, s korábban soha nem került összetűzésbe a törvénnyel.

Megszólalt az eset kapcsán Nebojša Stefanović belügyminiszter is, aki elmondta, a tragédia felderítésén a bűnügyi rendőrség legtapasztaltabb szakemberei dolgoznak, akik helyi kollégáikat segítik a körülmények kivizsgálásában. A belügyminiszter egyúttal részvétét fejezt ki az elhunytak családjainak.

A szakember véleményét az esetről olvassa Tükör rovatunkban.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Parking servis vállalat szerződést kötött Újvidék első emeletes kerékpárparkolójának megépítéséről, tudta meg a 021.rs. A parkolót a Tarcal-hegyi utca (Fruškogorska) 9. szám mögött, vagyis a Tudományos és Technológiai Park mellett, az egyetemista kollégiumok épülete előtt építik meg. A projekt értéke...
2024. JÚLIUS 4.
[ 11:18 ]
Két időszakban nem lesz áram a kelebiai határátkelőhelyen, közölte a vámhivatal, mivel munkálatok zajlanak az új határátkelő építésén. Július 3-án, szerdán 10 órától délig, valamint július 5-én, pénteken 9:30-tól 14:30-ig nem lesz áram. „Arra kérjük a vámeljárásban résztvevőket, hogy tevékenységüket,...
2024. JÚLIUS 2.
[ 18:05 ]
Juhász Bálint, a tartományi parlament elnöke ma fogadta Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős minisztert, akivel a két intézmény közötti együttműködés folytatásáról, valamint a Vajdaságban és Szerbiában élő nemzeti kisebbségek helyzetéről és jogainak...
2024. JÚLIUS 2.
[ 15:18 ]
Beolvasás folyamatban