Vajdaság
Átadták a folyami határátkelőt Magyarkanizsán
Betűméret:             

Átadták a folyami határátkelő mólóit és úszóműveit Magyarkanizsán, a Tisza partján. Az átkelő a magyar–szerb határon átívelő, 1,5 millió euró értékű projektum keretében jött létre, így a magyarkanizsai objektum a minap Szegeden átadott határkikötő párja.

Bimbó Mihály magyarkanizsai polgármester az átadón az általános fejlődés katalizátorának nevezte a Tisza folyót, meglátása szerint éppen ezért bír különösen nagy jelentőséggel a folyami határátkelő megnyitása. Közölte: a munkálatok még nem értek véget a határátkelő infrastruktúrájának létrehozásán, az elkövetkező napokban még folytatják.

Branislav Bugarski tartományi nemzetközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár ugyanakkor elmondta, fontos, hogy a hatalom különböző szintjei együttműködjenek a folyami infrastruktúra kiépítése kapcsán, illetve fejlesszék a kikötőket és a vendéglátó-ipari létesítményeket is. Meglátása szerint ez a projektum is azt bizonyítja, hogy Vajdaság nem a problémák, hanem a társadalmi-gazdasági megoldások része.

Elhangzott továbbá, hogy a 2013 májusában indult projektumot 1,5 millió euróból valósították meg, ebből 200 ezer eurót a magyarkanizsai önkormányzat választott ki, a szükséges önrészt pedig a tartományi kormány biztosította. A projekt keretében három mólót és három úszóművet biztosítottak, illetve hajókat vásároltak a határrendészetnek is.

A projektum Magyarország és Szerbia határon átívelő IPA-programjának keretében kapott támogatást, a Tartományi Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkársággal, a magyarországi DKMT Eurorégiós Fejlesztési Ügynökséggel, a magyarországi Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal (Ativizig), a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal, valamint Magyarkanizsa Község képviselő-testületével partnerségben valósult meg.

Rizsányi Attila

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Titel volt a díszvendég Szarvason - illusztráció
2024. JÚNIUS 30.
[ 19:36 ]
A tartományi mezőgazdasági titkárság idén 85 millió dinárral támogatta azon beruházásokat, amelyek célja a vajdasági állattartó telepek felszerelése volt. A tartományi kormány épületében ma 81 felhasználóval kötöttek szerződést. Dragica Ilić tartományi titkárhelyettes kiemelte, hogy az elmúlt nyolc évben – a...
2024. JÚNIUS 27.
[ 17:56 ]
Erősödj meg, hogy mások támasza lehess címmel tart egynapos akkreditált szakmai továbbképzést a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ június 27-én, csütörtökön Magyarkanizsán, az említett intézmény épületében. A képzés 9 órakor kezdődik. A szakmai továbbképzést a Vajdasági...
2024. JÚNIUS 26.
[ 16:05 ]
Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke ma fogadta Tanja Miščević európai integrációs minisztert, a Szerb Köztársaság európai integrációs folyamatának fontosságáról és a csatlakozási folyamattal kapcsolatos aktuális kérdésekről tárgyalt vele. Miščević tájékoztatta Juhászt a reformmenetrend...
2024. JÚNIUS 26.
[ 15:12 ]
Beolvasás folyamatban