Vajdaság
Újvidék: Aláírták a szerződést a Delphivel
Betűméret:             

A szerb kormány és a brit Delphi Automotive gépjárműalkatrész-gyártó képviselői aláírták a szerződést egy új termelőüzem létrehozásáról Újvidéken, amelynek a következő év végéig ezer dolgozót kellene alkalmaznia, írja a Tanjug.

A megállapodást Željko Sertić gazdasági miniszter és Vincent Fagard, a Delphi európai, közel-keleti és afrikai vezérigazgatója írta alá.

Aleksandar Vučić miniszterelnök hangsúlyozta, ez 35 év után az első ilyen nagy beruházás Újvidéken.

„Csendben dolgoztunk, két ország is konkurenciát jelentett, de a britek úgy döntöttek, itt nyitnak gyárat, s a legjobb munkaerőt kapját, elégedettek lesznek, és biztos vagyok benne, hogy az itt dolgozó emberek is elégedettek lesznek majd” – hangsúlyozta a szerb kormányfő.

Hozzátette, összesen kétezer dolgozót foglalkoztatnak majd Újvidéken, s további ezret egy másik városban. A gyárban jelenleg háromszáz személy dolgozik, s júniustól kezdenek el új dolgozókat felvenni.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere szintén örömét fejezte ki, hogy több mint három évtized után a tartományi székvárosban nem bezárnak egy gyárat, hanem nyitnak egyet. Vincent Fagard elmondta, az újvidéki gyárban elektromos modulokat gyártanak majd, s kiszolgálják az autóipar kulcsfontosságú gyártóit.

A Delphi Automotive a világ egyik piacvezető személy- és haszonjármű-ipari technológiai beszállítója, s 44 országban van jelen.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Összesen 17.700 dinár gyűlt össze Horgoson a nevezésekből az I. Sportnapon, amit a Bara Szabadidőparkban tartottak meg. A csapatok strandröplabdában és kispályás labdarúgásban mérhették össze ügyességüket, egyénileg pedig kangooban lehetett nevezni. Közel 100 résztvevője volt a rendezvénynek, s a horgosiak mellett...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 11:50 ]
A Móra István Művelődési Egyesület szervezésében megtartott ünnepség résztvevői vasárnap délelőtt az új kenyérrel és a szalmakoszorút hordozó fiatalokkal az élen a falu templomába vonultak, ahol a hálaadó szentmise keretében Kormányos Zoltán atya megszentelte az új kenyeret. A mise után a művelődési egyesület...
2024. AUGUSZTUS 4.
[ 19:26 ]
Beolvasás folyamatban