Vajdaság
Szabadka: Ismét csökken a gáz ára a háztartások számára
Betűméret:             

Az érvényben lévő módszer alapján, amellyel meghatározzák a földgáz árát a lakosság számára, a Suboticagas közvállalat bejelentette, hogy a földgáz beszerzési árának változása miatt, 2016. június 1-jétől 3,76 százalékkal csökken a gáz ára.

A csökkentés a háztartásokat érinti, valamint azokat a jogi személyeket, akiknek éves fogyasztása nem haladja meg a 100.000 köbmétert. A gáz új ára Szabadkán 33,72 dinár lesz a lakosság, és 31,12 dinár a kisebb üzleti fogyasztók számára köbméterenként, az adó nélkül.

Ezeket az árakat veszik majd alapul a jövőbeni lehetséges árkorrekcióknál is. Az alacsonyabb összegű gázszámlákat július első felében kapják meg a fogyasztók, írja a subotica.com portál.

Egy korábbi hír szerint a szerbiai távfűtőművek nem fogják csökkenteni a fűtés árát annak ellenére, hogy az elmúlt év júniusától máig több mint 33 százalékkal csökkent a gáz ára köbméterenként.

Nincs alapja annak, hogy csökkentsék a fűtés árát még most sem, amikor már véget ért a fűtési szezon, mivel jelenleg nem is használják az olcsóbb földgázt a fűtőművek, mondta Milovan Lečić, a Szerbiai Távfűtőművek Szövetségének elnöke, aki ezzel próbálta magyarázni azt, hogy a fűtőművek miért nem csökkentették a fűtés árát, miközben a Srbijagas időközben négyszer is megtette ezt a gáz árával.

Az a módszer, amellyel a fűtés árát határozzák meg világosan előírja: ha a gáz ára 3 százalékkal emelkedik, akkor a fűtés ára is automatikusan növekszik, ha pedig a gáz ára 5 százalékkal csökken, akkor a fűtés árát is csökkenteni kell.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Beolvasás folyamatban