Vajdaság
Több mint 15 ezer szabadkai a temetkezési monopólium ellen
A városi képviselő-testület elnökének átadták a temetkezésről és a temetőkről szóló rendelet megváltoztatására vonatkozó polgári kezdeményezést
Betűméret:             

Tizenötezernél több szabadkai polgár követeli aláírásával annak a városi rendeletnek a módosítását, amelynek értelmében monopolhelyzetbe került a helyi temetkezési közvállalat, hiszen így a temetkezési magánvállalatok hatáskörében szinte csak az elhunytak elszállítása tartozhat.

Három szabadkai temetkezési magánvállalat képviselői ma adták át Bunford Tivadarnak, a szabadkai képviselő-testület elnökének a temetkezésről és a temetőkről szóló rendelet megváltoztatására irányuló polgári kezdeményezést, illetve két kötet formájában a 15 100 támogató aláírást.

Bunford Tivadar a Városházán fogadta a szabadkai Funero, Urna és Corpus temetkezési magánvállalatok képviselőit, a megbeszélésen jelen volt Ladóczki Gyula, a képviselő-testület titkára is.

A temetkezési vállalkozók nevében Miskolczi József köszönetet mondott a szívélyes fogadtatásért, majd hangsúlyozta: hiszi, hogy ezt a kezdeményezést rövidesen elfogadják, és hogy a képviselő-testület ülésének a napirendjére tűzik, továbbá, hogy módosítják azokat a rendelkezéseket, amelyek nem felelnek meg a szabadkai polgárok elvárásainak, áll a szabadkai városi sajtóközpont szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Eszerint Bunford Tivadar emlékeztetett, hogy a temetkezési magánvállalatok szolgáltatásaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a temetkezést méltóságteljesen végezzék a városban, majd hozzátette, hogy a kezdeményezést eljuttatja az illetékes szakszolgálathoz.

A képviselő-testület első embere kiemelte: Szabadka temetkezésről és a temetőkről szóló rendeletének a megváltoztatására irányuló polgári kezdeményezéssel Szerbia hatályos törvényeivel összhangban járnak el, figyelembe véve azt is, hogy a temetkezés Szabadka minden polgára számára közérdekű kommunális tevékenységnek számít, fejtik ki a közleményben.

Mint ismeretes: a szabadkai vkt március végén fogadta el a szóban forgó rendeletet, noha a temetkezési magánvállaltok már korábban tiltakozásuknak adtak hangot. Ezt követően a város több pontján aláírásgyűjtésbe kezdtek az érintettek.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Augusztusban a Magyarkanizsai Egészségház rendelőiben a község egész területén ingyenes szűrővizsgálatok zajlanak. A sikeres önkormányzati pályázat támogatója a Tartományi Nemi Esélyegyenlőségi Intézet, célja pedig, hogy a község orvosi rendelőiben megszervezendő egészségügyi szűrővizsgálatok révén...
2024. AUGUSZTUS 7.
[ 12:58 ]
Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Beolvasás folyamatban