Vajdaság
Véget ért az Exit, majdnem 200 ezer látogatója volt
Betűméret:             

Az idei Exit fesztivál a fellépő nagy nevek mellett arról marad emlékezetes, hogy minden eddigi rekordot megdöntött látogatottság tekintetében, hiszen több mint 195 ezer látogatója volt.

A legtöbben a fesztivál záró napján voltak, ami várható is volt, hiszen ezen az esten lépett fel Wiz Khalifa és a Prodigy, akik fellépésükkel elvarázsolták az amúgy is jó hangulatban lévő közönséget.

A szervezők Tanjugnak eljuttatott adatai szerint az utolsó estén több mint 55 ezren voltak a péterváradi várban, a pontos számot hétfőn teszik közzé.

A főszínpad mellett színvonalas programok voltak a többi fesztiválhelyszínen is, óriási siker volt az egykori jugoszláv térség zenei legendája, Josipa Lisac fellépése, akire az idősebb generáció tagjai is kiváncsiak voltak.

A szervezők gondoltak a focirajongókra is, óriás kivetítőn követhették az Euro 2016 döntőjét.

Az idei Exit varázslat a péterváradi várban véget ért, ám a fesztivál Budván folytatódik, ahol július 14-e és 16-a között rendezik meg az Exit “nyári változatát”, a See Dance fesztivált.

Jótékonysági árverésen az Exit sztárjainak kellékei

Újabb jótékonysági akciót indított az Exit Alapítvány, melynek keretében a sztárok által felajánlott tárgyak elárverezésével segíteni kívánják a rákbeteg gyermekek részlegének kiépítését a niši Klinikai Központban, közölték vasárnap esti záró sajtótájékoztatójukon a fesztivál szervezői.

Jovan Simić, az Exit humanitárius ügyekkel megbízott munkatársa elmondta, tavaly kezdték gyűjteni az ilyen jellegű felajánlásokat, így pl. tavaly elkapták a Motorhead dobosának dobverőit, az idén David Guetta és George Clinton dedikált pólóját, de más “sztártárgyak” is elárverezésre kerülnek.

Dušan Kovačević, az Exit igazgatója és alapítója elmondta, az alapítvány nemzetközivé kívánja tenni a jótékonysági árverést, hiszen nemzetközi sztárok tárgyai kerülnek a jótékonysági aukcióra és így a várható bevétel is nagyobb lesz.

Sagor Mešković, a fesztivál kommunikációs igazgatója elmondta, az idei Exit közönsége érezhetően a fiatalabb korosztály soraiból került ki.

Még egy baleset az Exiten

A fesztivál idén sem múlhatott el balesetek nélkül. Csütörtökön és szombaton is megtörtént, hogy leesett valaki a péterváradi vár faláról, az utolsó éjszakán pedig egy 21 éves fiú, akit a mentősök a Sürgősségi Központ reanimációs osztályára szállítottak.

A mentősöknek a fesztivál utolsó napján 130 esetben kellett beavatkozniuk, 124 személyt a helyszínen láttak el, hatukat pedig, különböző sérülések miatt, a Sürgősségi Központba szállítottak. (Tanjug, RTV, 021)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Augusztusban a Magyarkanizsai Egészségház rendelőiben a község egész területén ingyenes szűrővizsgálatok zajlanak. A sikeres önkormányzati pályázat támogatója a Tartományi Nemi Esélyegyenlőségi Intézet, célja pedig, hogy a község orvosi rendelőiben megszervezendő egészségügyi szűrővizsgálatok révén...
2024. AUGUSZTUS 7.
[ 12:58 ]
Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Beolvasás folyamatban