Vajdaság
Újvidék: A GSP tavaly 45 pert vesztett az utasokkal szemben
Betűméret:             

Az újvidéki Városi Közlekedési Vállalat (GSP) tavaly 45 olyan bírósági pert vesztett el, amelyben kártérítést kellett fizetnie, ezzel szemben csak kettőt nyert meg.

Ha a vállalat dolgozói által indított pereket nézzük, akkor az összesen 14 esetből 11-ben a GSP volt a vesztes, míg három pert megnyert. A közlekedési vállalatot az elmúlt években 182 esetben perelték be. 114 kártérítési és 7 munkaügyi per van még folyamatban, írja a Dnevnik.

A GSP-t tavaly 36 alkalommal perelték be, ebből egy munkaügyi perben döntött a bíróság a vállalat javára, a többi esetet még tárgyalják. Főként kártérítési és munkaügyi perekről van szó.

A vállalat jelentése szerint egy munkaügyi per költségei átlagosan 250 ezer dinárt tesznek ki, míg a kártérítési perek esetében ez az összeg 200 ezer dinár, a kamatok és a bírósági költségek nélkül.

Kártérítést általában az utasok kérnek a GSP-től, és amikor megnyerik a pert a vállalat ellen, akkor a pénzt attól a biztosítótársaságtól kapják meg, amely szerződésben áll a GSP-vel.

Az újvidéki Városi Közlekedési Vállalat 5 nagy értékű pert is folytat.

Az újvidéki gázszolgáltató vállalat három pert indított a GSP ellen, amelyek közül egy pernek az értéke 179 millió dinár. A bíróság elsőfokú ítéletével elvetette a gázszolgáltató vádjait, ezért a vállalat a Gazdasági Bírósághoz fordult, írja a 021 hírportál.

A GSP-t a szolidaritási alap 22 millió dinárra perelte, a bíróság pedig az alapnak adott igazat, a közlekedési vállalat azonban fellebbezést nyújtott be, és az ügyet visszautalták az elsőfokú bíróságra, ahol újratárgyalják azt.

A GSP ötödik nagy értékű perét a vállalat indította az ATP Vojvodina szállítóvállalat ellen, 113 millió dinár értékben.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Augusztusban a Magyarkanizsai Egészségház rendelőiben a község egész területén ingyenes szűrővizsgálatok zajlanak. A sikeres önkormányzati pályázat támogatója a Tartományi Nemi Esélyegyenlőségi Intézet, célja pedig, hogy a község orvosi rendelőiben megszervezendő egészségügyi szűrővizsgálatok révén...
2024. AUGUSZTUS 7.
[ 12:58 ]
Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Beolvasás folyamatban