Vajdaság
Aláírásgyűjtés, amiért Temerinben minden bolt bezár 22 órakor
Betűméret:             

A kereskedelmi objektumok nyitva tartásáról szóló rendelet módosítását követelik Temerin polgárai, annak értelmében ugyanis 22 órakor minden bolt bezár a község területén.

A rendelet tavaly októberben lépett életbe, jelenti a Blic napilap, azóta még a kisebb boltok és trafikok is kénytelenek bezárni 22 órakor, emiatt a mintegy 28 ezer helyi polgár ezt követően semmit nem tud beszerezni.

„Kénytelen vagyok beülni az autóba, és elmenni egy újvidéki boltba. Csak a benzinkút lehet nyitva, de ott nem kapható minden, amire szükség van, és az árak is borsosak” – mesélte a napilapnak a helyi Marko Radojević, s arról is beszámolt, hogy nemrég éppen este fogyott el a gyerektápszer, ezért kénytelen volt a székvárosba utazni, hogy ne maradjon éhen a másfél éves gyerekük.

Az elmúlt napokban internetes aláírásgyűjtésbe kezdtek a helyiek, a nyitva tartási idő meghosszabbítását követelve. A kereskedők is sürgetik az intézkedést, ugyanis – állításuk szerint – komoly gondokkal szembesülnek a rendelet miatt.

A temerini felügyelőség azt nyilatkozta nem hivatalosan, hogy más vajdasági községekben is hasonló rendelet van érvényben, jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy a vendéglátóipari létesítmények nyitva tartási idejét is rendeletileg rövidítsék. A Blic érdeklődése nyomán megjegyezték: az előírás megszegéséért 50 ezer és 1 millió dinár közötti büntetés róható ki.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Augusztusban a Magyarkanizsai Egészségház rendelőiben a község egész területén ingyenes szűrővizsgálatok zajlanak. A sikeres önkormányzati pályázat támogatója a Tartományi Nemi Esélyegyenlőségi Intézet, célja pedig, hogy a község orvosi rendelőiben megszervezendő egészségügyi szűrővizsgálatok révén...
2024. AUGUSZTUS 7.
[ 12:58 ]
Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Beolvasás folyamatban