Vajdaság
Újvidék: A jövő év végére elkészülhet a Žeželj-híd
Betűméret:             

Várhatóan a jövő év végére befejeződhet az újvidéki Žeželj-híd építése, hangzott el ma, amikor Zorana Mihajlović szerbiai közlekedési miniszter, Igor Mirović tartományi kormányfő és Miloš Vučević újvidéki polgármester társaságában Violeta Bulc európai közlekedési biztos megtekintette a munkálatokat.

Ekkor Mihajlović reményének adott hangot, hogy a jövő év végéig sikerülhet megnyitni a hidat a vasúti, majd később a közúti forgalom előtt is. Szavai szerint az előző időszakban gond volt a város, a tartomány és a köztársaság együttműködésével, jelenleg azonban sokkal jobban a helyzet, a projektummal kapcsolatos kommunikáció mindennapos.

Igor Mirović ugyanakkor közölte: elégedetlen azzal, ahogyan eddig a projektum megvalósítása zajlott, éppen ezért reméli, hogy az európai közlekedési biztos látogatása fordulatot hozhat e tekintetben.

Violeta Bulc azt mondta, elégedett azzal a képpel, ami az építkezésnél fogadta, s leszögezte, az Európai Unió infrastrukturális befektetésekre bátorít, és az EU meg a Balkán számára is fontosnak tartja a hidak kiépítését.

Violeta Bulc ma több tárgyalást is folytatott szerbiai tisztségviselőkkel. Aleksandar Vučić szerbiai kormányfő a találkozó kapcsán együttműködést sürgetett, s kilátásba helyezte egy balkáni regionális közlekedési hálózat létrehozását.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zentán felújítják a Karjadi utat - illusztráció
2024. SZEPTEMBER 27.
[ 19:35 ]
A Cserepes és Bácsgyulafalva közötti útszakasz erősen felújításra szorul. Míg Topolya és Bácskossuthfalva között felújított úton közlekedhetnek az autósok, addig, ha Cserepesnél Zombor felé veszik az irányt, Bácsgyulafalváig kátyú kátyút követ. A település Kerény felőli kijáratától ismét felújították már...
2024. SZEPTEMBER 27.
[ 13:22 ]
Az idén második alkalommal megrendezett oktatási kiállításon mintegy 1100 diák vett részt Vajdaság minden szegletéből, hogy a tanulók megismerkedhessenek továbbtanulási lehetőségeikkel. A csütörtöki rendezvényen 1200 tanuló és kísérő tanár 30 olyan középiskola kínálatáról szerezhetett információkat, ahol magyar...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 20:18 ]
Hétfőn kezdődött meg az Újvidék--Szabadka-gyorsvasút tesztelése, kedden pedig elindult az első járat, 50 kilométeres óránkénti sebességgel. „A tesztelés október 10-ig tart. Reméljük, november végére, vagyis év végéig megnyitjuk ezt a szakaszt a forgalom előtt”, nyilatkozta az RTS-nek Jelena Tanasković, a Szerbiai...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 16:25 ]
Beolvasás folyamatban