Vajdaság
Mirović: Szabadka számíthat a tartomány támogatására
Betűméret:             

A tartományi kormány a jövőben is támogatja a szabadkai önkormányzat gazdasági fejlesztését célzó projektjeit, jelentette ki ma Igor Mirović tartományi kormányfő Szabadkán.

Mirović a szabadkai helyi önkormányzat vezetőivel és munkatársaival tárgyalt, majd megtekintette a Népszínház építkezési munkálatait, ezt követően pedig ellátogatott a kisbajmoki ipari övezetben abba az új csarnokba, melynek kiépítését Szabadka város és a tartomány közösen pénzelte, összesen 115 millió dinárral.

A tartományi kormány a jövő évben is támogatja Szabadkán azokat a projekteket, amelyeknek célja a beruházások idevonzása, de pénzeli a Népszínház kiépítését, Palicson pedig a Nagyterasz és a Nagypark helyreállítását, valamint a Szabadkai Közkórházban egy angiográfiás terem kiépítését. Mirović hangsúlyozta: kevés olyan település van Szerbiában, amely azzal büszkélkedhet, hogy a munkanélküliség 10 százalék alatt van, de az elkövetkező időszakban is közösen dolgoznak majd azon, hogy ezt még tovább csökkentsék.

Bogdan Laban Szabadka polgármestere megköszönte a tartományi kormányfőnek a projektek támogatását, és kiemelte, hogy a kisbajmoki ipari zónában újonnan kiépített csarnok új munkahelyeket teremt, és bevételeket hoz majd a költségvetés számára, hiszen a csarnokot beruházóknak akarják bérbe adni.

„Jelenleg három lehetséges beruházónk van, egyikük pedig már együttműködik az Ametek céggel, amely a vámszabad övezetünkben működik, és mintegy száz új munkahely megnyitására számítunk‟, mondta Laban.

A megbeszélések szerint a tartományi mezőgazdasági titkárság teljes összetételben ellátogat Szabadkára a következő hetekben, és a helyi földműveseknek bemutatják az ösztönző intézkedéseket, írja az RTV.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Augusztusban a Magyarkanizsai Egészségház rendelőiben a község egész területén ingyenes szűrővizsgálatok zajlanak. A sikeres önkormányzati pályázat támogatója a Tartományi Nemi Esélyegyenlőségi Intézet, célja pedig, hogy a község orvosi rendelőiben megszervezendő egészségügyi szűrővizsgálatok révén...
2024. AUGUSZTUS 7.
[ 12:58 ]
Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Beolvasás folyamatban