Vajdaság
Hét új rendőrgyakornok Magyarkanizsán
Tavasszal további öt újonc érkezése várható
Betűméret:             

Fiatal, most végzett rendőrök és rendőrnők érkeztek november elsején a magyarkanizsai rendőrállomásra. A hét új rendőrgyakornokot ma délelőtt Rekecki Titusz magyarkanizsai rendőrfőnök és Dragan Jović, az észak-bánáti közigazgatási körzet rendőrfőnöke jelenlétében a magyarkanizsai városházán fogadta Fejsztámer Róbert, a város polgármestere.

Az érkezettek közül négyen a magyarkanizsai községből valók és magyar ajkú is akad közöttük. Kivétel nélkül mindannyian örülnek annak, hogy sikerrel fejezték be tanulmányaikat, annak pedig főleg, hogy legalább néhányan közülük saját lakóhelyükön teljesíthetnek szolgálatot, és a részben általuk is személyesen ismert polgártársaiknak lehetnek segítségükre.

A polgármesteri fogadáson a körzeti rendőrfőnök elmondta, hogy március végén, április elején újabb öt rendőrgyakornokkal bővül a magyarkanizsai rendőrállomás, ami azt jelenti, hogy röpke 5 hónap alatt 12-vel bővül az állomány létszáma.

“A minisztériumba felvett 203 rendőr közül igazgatóságunk 40 új kollégát és kolléganőt kapott. Március végén vagy április elején további 25 rendőrt várunk, közülük kerül még öt Magyarkanizsára. A minisztérium a körzeti önkormányzatoktól érkezett kérelmek mellett figyelembe vette a mi igényeinket is, ezért az új rendőrök szétosztásának első körében a Nagykikindai Rendőrigazgatóság kapta a legtöbb újoncot” - hallotuk a körzeti rendőrfőnöktől.

Fejsztámer Róbert polgármester elégedettségének adott hangot, amiért végre megkezdődött a község rendőrállományának feltöltése. A községi önkormányzat már a tavalyi migránsválság idején kérte a rendőrállomány erősítését, mivel az illegális bevándorlók tömeges jelenléte miatt kevés rendőr jutott a közbiztonsági feladatok ellátására, de a belügyminisztérium csak most tudott eleget tenni kérésének.

“Mi legtöbbször a migránsválsággal indokoltuk a rendőrállomány bővítése iránti igényünket. Most ugyan közel sem beszélhetünk és remélhetőleg nem is fogunk beszélni olyan méretű gondokról, mint amilyenek másfél évvel ezelőtt nyomasztottak bennünket, de a migránsprobléma ma is jelen van Horgoson és a migránsútvonalak mentén húzódó területeken. A migránsválság mellett nekünk a közbiztonság megerősítése miatt is szükségünk volt és van a rendőrállomány feltöltésére. Emiatt is örülünk annak, hogy végre az első újoncok megérkeztek hozzánk. Köszönet illeti a Nagykikindai Rendőrigazgatóságot, de a belügyminisztériumot is, amiért gondoltak Magyarkanizsára. Ezzel vélhetően a lakosok is megnyugodnak majd, mert a hét illetve a későbbi öt rendőr illetve rendőrnő érkezése mindenképpen hozzájárul majd a közbiztonság növeléséhez és a migránsok okozta gondok enyhítéséhez is” - fogalmazott a polgármester.

A község polgárai még nemigen hallottak a rendőrök érkezéséről, de akik igen, azok kifejezetten örülnek, hogy gyarapodott a létszámuk, nemcsak a migránsok, hanem a közbiztonság vonatkozásában is.

Noha a tizenkét új rendőrrel sem lesz teljes a magyarkanizsai község rendőrségének emberállománya, hiszen egy-két évvel ezelőtt alig hatvan százalékos volt a feltöltöttsége, a létszámnövekedéssel azonban mindenképpen javul a közbiztonság, kevesebb lesz a lopás és betörés is, és a polgármester szavaival élve Magyarkanizsa a kifejezés pozitív értelmében újra a csönd városa lesz a községhez tartozó többi tizenkét településsel együtt.

A polgármesteri fogadás baráti eszmecserével zárult, melynek során Fejsztámer Róbert szerény ajándékcsomagokat adott át az újonnan érkezett fiatal rendőröknek.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Titel volt a díszvendég Szarvason - illusztráció
2024. JÚNIUS 30.
[ 19:36 ]
A turisztikai időszakban megnövekvő utasforgalomra tekintettel meghosszabbított nyitvatartással működik az Ásotthalom közúti határátkelőhely. Az átkelő 2024. július 1. és szeptember 1. között pénteki, szombati és vasárnapi napokon 7 és 22 óra között fogadja az utasokat. A határátkelő a hét többi napjain a korábbi...
2024. JÚNIUS 27.
[ 19:25 ]
A tartományi mezőgazdasági titkárság idén 85 millió dinárral támogatta azon beruházásokat, amelyek célja a vajdasági állattartó telepek felszerelése volt. A tartományi kormány épületében ma 81 felhasználóval kötöttek szerződést. Dragica Ilić tartományi titkárhelyettes kiemelte, hogy az elmúlt nyolc évben – a...
2024. JÚNIUS 27.
[ 17:56 ]
Erősödj meg, hogy mások támasza lehess címmel tart egynapos akkreditált szakmai továbbképzést a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ június 27-én, csütörtökön Magyarkanizsán, az említett intézmény épületében. A képzés 9 órakor kezdődik. A szakmai továbbképzést a Vajdasági...
2024. JÚNIUS 26.
[ 16:05 ]
Beolvasás folyamatban