Vajdaság
Szentmihály: Átadták az új tornatermet
Betűméret:             

Szentmihályon ünnepélyes keretek között a Sonja Marinković Általános Iskola kihelyezett tagozatának épülete mellett átadták rendeltetésének az új tornatermet. A szalagot Vladimir Batez tartományi ifjúsági- és sporttitkár, Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere és Tóth Ernő, a szentmihályi helyi közösség tanácselnöke vágta át. Az ünnepi műsor keretében az iskolás diákok, a József Attila Művelődési Egyesület tagjai egy alkalmi műsorral kedveskedtek a vendégeknek dallal, verssel, tánccal léptek fel.

Szentmihályon több évtizede várták a tornaterem felépítését, ugyanis az új iskolépületet 1979-ben avatták fel, de csak mostanra készült el a modern, 900 négyzetméteres sportcsarnok.

A létesítményt 5 éve kezdték építeni, a folyamat nem ment zökkenőmentesen, így az utóbbi egy évben folytatták le a munkálatok zömét. A város mintegy 38 millió dinárral járult hozzá a tornaterem építéséhez.

Vladimir Batez titkár kiemelte, Nagybecskerek város "aranyérmet" érdemel, hiszen ilyenre nem volt még példa, egy év leforgása alatt ez már a harmadik sportcsarnok, amelyet átadtak rendeltetésének, először egy éve Aradácon, majd egy hete Botoson, most pedig Szentmihályon.

Tóth Ernő tanácselnök üdvözlő beszédében hangsúlyozta, hogy a mai nap különleges a falubelieknek, egy álom valósult meg, amelyre több generáció várt. A fiatalok most egy különleges helyet kaptak a sportoláshoz, a tornaórák megtartásához, de amellett más jellegű, kulturális rendezvények helyszíneként is szerepel a sportcsarnok. Természetesen a szentmihályiak mellett a szomszédos faluból, Jankahídról is szívesen látják a fiatalokat.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Beolvasás folyamatban