Vajdaság
Zenta: A hídról a Tiszába esett lány szülei már csak abban reménykednek, hogy megtalálják lányuk holttestét
Betűméret:             

A mentőcsapatok már harmadik napja keresik a 15 éves Vitéz Barbarát, aki péntek este tűnt el, amikor a Zenta és Csóka közötti hídról a Tiszába esett.

A zentai Tisza Mentőcsapat és a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi az eltűnt lányt a Tisza partján.

Barbara a zentai Nagymélykúti János utca 55-ös száma alatt élt szüleivel, Endrével és Melindával, valamint a 22 éves bátyjával, Attilával. A hozzátartozók és barátok már csak abban reménykednek, hogy megtalálják a lány testét.

„Reményvesztettek vagyunk. Azt várjuk, hogy jelentsék, megtalálták a testét. Ez volt a harmadik alkalom, hogy szórakozni ment. Nem dohányzott, és nem is fogyasztott alkoholt, mert irtózott az alkoholistáktól”, mondta Endre, a lány édesapja, majd hozzátette: lánya nem volt problémás, és nagyon gyanús a számára az a tény is, hogy Barbara egyáltalán a hídon volt.

Melinda, az édesanya a könnyeivel küszködve azt mondta, hogy Barbara este 8 órakor ért haza a Közgazdasági-Kereskedelmi Középiskolából, amelynek első osztályos tanulója volt.

„Megvacsorázott, majd azt mondta, hogy este 9 órakor találkozik a barátaival az autóbuszállomásnál, és hogy egy szülinapra mennek a város központjába. Minden alkalommal telefonált, amikor elindult haza az iskolából, vagy a nagyszüleitől. A legutóbb, amikor szórakozni ment, mondtuk neki, hogy éjfélig érjen haza, de ő már fél órával előbb itthon volt”, mondta az édesanya, majd hozzátette, hogy lánya figyelmes és jólnevelt gyermek volt.

„Ezen a végzetes pénteki napon a barátaival ment szórakozni, és azzal a barátnőjével, akinek rokona, Balázs tetszett a lányomnak. Balázs este 10 órakor azt mondta az anyjának, hogy a Barbara otthagyta őket és elment. Negyed tizenegykor pedig már jöttek a rendőrök és kérdezték, hogy hol a lányunk. Azt mondtam, hogy a barátaival van, ekkor viszont azt mondták, hogy valami történt, és egy képet kértek a lányunkról. A férjem velünk ment a rendőrségre, én pedig közben a mobiltelefonján próbáltam meg elérni a lányunkat, de nem volt elérhető”, meséli a megtört édesanya.

Balázs közben saját édesanyjának jelentette, hogy bent van a rendőrségen, mert látták, hogy valaki a Tiszába esett.

„Szombaton a rendőrségen azt mondták, hogy Barbara talán meg akart előzni valakit, megcsúszott és átesett a korláton, de a nyomozás érdekében nem mondhatnak semmi mást”, mondta a lány édesapja.

A szülők gyanúja szerint a lányukat valaki le is lökhette a hídról. Barbara nagymamája Molnár Csikós Ilona sírva mesélte, hogy unokája még a padlásra sem mert felmenni.

„Azt kérte az apjától, hogy menjen fel a padlásra egy könyvért, mert ő félt felmászni a létrán, biztos nem mászott volna át a híd korlátján”, mondta a nagymama.

Öt napon belül megtalálhatják a holttestet

Baranyi Nándor, a Tisza Mentőcsapat vezetője szerint kevés a valószínűsége annak, hogy 5-8 napon belül előkerül a holttest, írja a Blic.

„Az egész partszakaszt és a folyó alját is átkutattuk a híd lába körül, de nem találtunk semmit. Nem tudunk merülni ilyen körülmények között. A híd lábánál 4 fokos a folyó vize, az a hely pedig, ahol a Tiszába esett 6 méter mély, a híd pedig 10 méter magas”, mondta Baranyi.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Beolvasás folyamatban