Vajdaság
Zorana Mihajlović: Magyarország is részt venne az Újvidék és Ruma közötti autópálya kiépítésének a pénzelésében
Betűméret:             

Sokan érdekeltek az Újvidék és Ruma között húzódó Fruška gora-i korridor és a hozzá tartozó alagút kiépítésében, így Magyarország is részt szeretne venni annak pénzelésében, jelentette ki Zorana Mihajlović kormányalelnök, közlekedési miniszter.

A 37 kilométeres útszakasz a köz- és a magánszféra közötti partneri modell vagy koncesszió alapján épülhetne ki, mondta Mihajlović és hozzátette: a projekt pénzügyi tervét 2017 májusáig kidolgozzák.

„A kiépítésben sokan érdekeltek, mivel egy nagyon forgalmas útszakaszról van szó, ezért a pénzelésnek több módja is lehetséges. Magyarországon kívül - amely érdekelt a Fruška gora-i korridor pénzelésében és kiépítésében - több pénzügyi szervezet és magánbefektető is jelentkezett‟, hangsúlyozta Mihajlović.

A minisztérium a tervek szerint megvárja, hogy minden projekt lezáruljon, majd pedig közzéteszi a nyilvános felhívást, hogy kiderüljön, melyik pénzelési mód a legmegfelelőbb. A kiépítés szempontjából egy nagyon nehéz autópályáról van szó, amely 3,5 kilométeren vezet majd át a Fruška gorán. Ez a szakasz egyben az Újvidékről Šabac és Loznica felé vezető, leendő autópálya részét is képezi, írja a Tanjug.

Nemrég a törökországi Nurol vállalat képviselői is jelezték, hogy érdekeltek az Újvidék és Ruma közötti autópálya kiépítésében, és tárgyaltak is Vladimir Galić tartományi városfejlesztési és környezetvédelmi titkárral, valamint Nenad Grbić tartományi építésügyi és közlekedési titkárral.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Beolvasás folyamatban