Vajdaság
Zenta: A VMSZ visszautasítja az ellenzék vádjait
Betűméret:             

A VMSZ visszautasítja az ellenzék vádjait, szögezték le ma délutáni zentai sajtótájékoztatójukon a párt zentai községi képviselő-testületbeli frakciójának és községi szervezetének illetékesei, Rácz Szabó Márta, a párt frakciójának vezetője, Juhász Attila, a frakció tagja és Lőrinc Csongor, a párt községi szervezetének elnöke.

A VMSZ tisztségviselői kifejtették, visszautasítják azokat az egyes ellenzéki képviselők által megfogalmazott vádakat, miszerint nem tartják fontosnak a magyar nyelv használatát, valamint azt is, hogy azzal, hogy a községi képviselő-testület legutóbbi ülésén nem támogatták azt az ellenzéki képviselők által megfogalmazott javaslatot, amely a magyar nyelv ismeretének kötelezővé tételét irányozta volna elő a községi közigazgatási hivatal dolgozói számára, elárulták volna a nemzeti érdekeket.

Lőrinc Csongor kifejtette, a VMSZ mindig kiállt a részarányos foglalkoztatás mellett, és azt is elutasította, hogy a közigazgatási hivatalban dolgozó személyek esetében ne lenne feltétel a magyar nyelv ismerete, mivel igenis az. Rácz Szabó Márta hozzátette, a községi képviselő-testület legutóbbi ülésén azért nem támogatták azt a javaslatot, amelyet az ellenzéki képviselők a nyelvhasználatra vonatkozóan beterjesztettek, mert azokat a dolgokat nem a Községi Közigazgatási Hivatalról szóló rendeletnek kell szabályoznia, amelyről éppen tárgyaltak, hanem a munkahelyek besorolásáról szóló szabályzatnak, amely ezt meg is teszi.

A párt tisztségviselői az ellen is szót emeltek, hogy a menekültek megsegítésével kapcsolatos akcióterv elfogadása kapcsán – amelyet szintén a legutóbbi ülésén fogadott el a községi képviselő-testület – egyes ellenzéki képviselők azt hangoztatták, hogy a községi vezetés menekültek betelepítését tervezi. Juhász Attila leszögezte, erről szó sincs, hiszen a menekültkérdés kezelésével kapcsolatban a ’90-es évek elejétől kezdve a mai napig azonos álláspontot képviselnek, amely mellett következetesen ki is állnak, majd hozzátette, minden olyan híresztelés, amely szerint a VMSZ a saját közössége ellenében fogadna el bármilyen tervezetet vagy stratégiát, álhírnek és rossz szándékkal terjesztett elképzelésnek tekinthető.

A párt illetékesei sajtótájékoztatójukon úgy fogalmaztak, egyesek munkavégzés helyett sárdobálást folytatnak, és megpróbálják megtéveszteni a nyilvánosságot, majd reményüknek adtak hangot, hogy a lakosság nem dől be az ilyen törekvéseknek.

H. A.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Beolvasás folyamatban