Vajdaság
Szabadka további 300 millió dinárt kap az Y-elágazás építésére
Betűméret:             

A szerb kormány 2017-es költségvetési javaslatában további 300 millió dinárt irányoz elő a szabadkai kerülő út kiépítésére, ismertebb nevén az Y-elágazásra.

A szerb kormány több évtizedes projektjének folytatására idén 123,5 millió dinárt fordított, a következő projekt pedig, amelybe beletartozik a békovai útra vezető körforgalom kiépítése, a déli letérő, valamint a körforgalom és a déli letérő közötti szakasz helyreállítása.

A költségvetési javaslat további eszközöket irányoz elő a szabadkai Népszínház kiépítésére, de a támogatás konkrét összegét nem tartalmazza a javaslat.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői csoportja módosító javaslatot nyújtott be arra vonatkozóan, hogy pontosítsák a támogatás összegét, vagyis hogy a költségvetésből 111 millió dinárt tervezzenek erre a célra. A módosító javaslatról a szerb kormány dönt majd, várhatóan a mai ülésén.

A költségvetés a Palicsi Park vállalat munkájának támogatására 10 millió dinárt irányoz elő annak érdekében, hogy egészségügyi célokra is felhasználhassák a termálvizet.

A köztársasági büdzsé 11 milliárd dinárt irányoz elő a magánvállalatok támogatására, egyebek mellett a közvetlen beruházásokra szánt eszközök szétosztásáról szóló szerződések alapján az átvett kötelezettségeket törleszthetik majd a szabadkai Masterplast YU és a ContiTech Fluid Srbija vállalatok.

A nem rendeltetésszerű átutalások címén a költségvetési tervezet Szabadka számára több mint 240 millió dinárt tervez.

Szabadkát tekintve a szennyvízhálózat korszerűsítésére és helyreállítására, az Európai Banknak a felújításra és fejlesztésre a 2017-es évben 814.225 eurós részletet kell fizetnie, a vízhálózat fejlesztésére pedig 466.539 eurót, írja a Subotica.com hírportál.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Beolvasás folyamatban