Vajdaság
Olasz alkonzulátus nyílt Szabadkán
Betűméret:             

Olaszországnak eddig Belgrádon kívül nem volt irodája Szerbiában, ma viszont megnyitották az ország alkonzulátusát Szabadkán. A lépést a két ország gazdasági és kereskedelmi kapcsolatainak elmélyítéseként értékelik, írja a Beta.

Giuseppe Manzo olasz nagykövet a mai eseményen bemutatta Carmine Tarallót, aki Olaszország tiszteletbeli szabadkai alkonzulja lesz.

Manzo a megnyitó után Igor Mirović tartományi kormányfővel, valamint a Vajdaságban tevékenykedő olasz vállalkozókkal is találkozott.

Mirović elégedettségének adott hangot, amiért Vajdaságban több mint 40 olasz tőkével rendelkező cég működik, s leszögezte, újabb beruházásokra számít részükről.

„A tartományi kormány kész támogatni őket. Emellett a tartomány más területeken megvalósuló együttműködésre is nyitott, a környezetvédelemtől az egyetemi együttműködésig” – közölte Mirović.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Beolvasás folyamatban