Vajdaság
Örömvasárnapi jótékonysági koncert a zentai Művelődési Házban
55700 dinár gyűlt össze a Vöröskereszt számára
Betűméret:             

Ideje van a szeretetnek címmel tartotta meg már hagyományosnak számító örömvasárnapi jótékonysági koncertjét a zentai Retrosong. Az eseményre immáron ötödik alkalommal került sor a zentai Művelődési Házban.

Rácz Szabó István, az est szervezője elmondta, hogy ezzel a koncerttel szerették volna szebbé tenni a nélkülöző családok karácsonyát, ugyanis a koncert teljes bevételét a zentai Vöröskeresztnek adják, akik az adományból ajándékot vesznek a rászoruló gyermekeknek. Idén 55700 dinár került a gyűjtőládikákba.

– Tudjuk, hogy mindenkinek szűkösebbek a lehetőségei ezekben a napokban, időkben, de karácsony táján összeér az ég a földdel és szeretnénk, hogy ha azoknak is örömben telne az ünnep, akiknek sajnos nélkülöznie kell – mondta a szervező.

Dr. Jung Németh Erzsébet, a Vöröskereszt elnökségi tagja háláját fejezte ki a nagylelkű adományért, ugyanis minden évben kevesebb anyagi forrással rendelkezik a szervezet, ezért egyre szűkösebb volt a keret is az ajándékozásra.

– Minden évben gond az ajándékozás, és különös örömmel tölt el bennünket, hogy Rácz Szabó István és csapata ilyen nagylelkű ajánlatot tett.

Az est házigazdái mellett színpadra lépett még Cor Jesu városi kamarakórus, Rekovics Regő és Réka, Deák Viola, Terék Blanka, Nagy Rózsa és a Kis Szent Teréz Dicsőítő Csoport.

Göblös Nikoletta

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Beolvasás folyamatban