Vajdaság
Zenta: Felkavaró névtelen levelet kaptak az eltűnt kislány szülei
Betűméret:             

Újabb fordulat állt be a november 25-én rejtélyes körülmények között eltűnt 15 éves zentai Vitéz Barbara ügyében. Szülei egy névtelen levelet kaptak, amelyben az áll, lányuk nem baleset következtében vesztette életét. Vitéz Endre és Melinda értetlenül állnak az újabb fejlemények előtt.

A család a levelet a postaládájában találta meg, aláírás és boríték nélkül. A kézzel írott levélben azt állítják, a kislány nem véletlen baleset folytán esett novemben 25-én késő este a Tiszába, hanem megerőszakolták, majd brutális kegyetlenséggel meggyilkolták és ezt követően vetették a folyóba.

A kétségbeesett szülők elmondták, a levelet magyar nyelven, golyóstollal írta valaki. A papírt azonnal átadták a rendőrségnek.

Az életük legnehezebb időszakát élő szülőket újabb megrázkódtatás érte. “Nem tudjuk már mit higgyünk, mit tegyünk. A legborzasztóbb a bizonytalanság és az, hogy nincs meg a lányunk. Beleőrülünk abba, hogy nem tudjuk, mi a teljes igazság az eltűnése körül. A holttestét sem találják. Akármi legyen, azt várjuk, hogy tisztességgel eltemethessük”, mondta a belgrádi Novosti napilapnak a megtört apa.

A névtelen levél szerint Barbarát előbb elkábították valamilyen szerrel, amit az italába kevertek, majd a magatehetetlen, kábult lányt megerőszakolták, megfojtották és holttestét a Tiszába dobták. A rendőrség megkapta a Vitéz családtól a levelet, tartalmát vizsgálják. Hogy ki írta, milyen okból és milyen céllal, azt a nyomozásnak ezután kell kiderítenie. A legfőbb kérdés, hogy a gyakorlatlan kézírású levélíró vajon csak ízetlen tréfát űz a szerencsétlen családdal vagy valóban útba igazította a rendőröket és helyes útra terelte a nyomozás menetét. Az elmúlt három héten ugyanis, mióta Barbarának nyoma veszett, sokféle ezzel kapcsolatos történet kering Zentán, sok a találgatás.

Szombaton az üggyel kapcsolatban megszólalt Igor Jurić, a néhány évvel ezelőtt brutális kegyetlenséggel megerőszakolt, majd meggyilkolt Tijana Jurić édesapja is, aki szerint a nyomozás nem tett meg mindent a kislány megtalálása érdekében, továbbra is sok a megválaszolatlan kérdés a november 25-én történtekkel kapcsolatban. Igor Jurić ismételten aláhúzta, amikor gyerek tűnik el, az első pillanattól kezdve nagyon komolyan és nagy erőkkel kell keresni.

A rendőrség a helyszínelést és a két, Barbara társaságában lévő 17 éves fiú kihallgatása, s egyéb nyomozati cselekmények után azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy szerencsétlenség történt. Ez a változat szerint a három tizenéves egymással versengve próbált felmászni a híd fémszerkezetére. A kislány is ezt tette, majd az egyik pillanatban a mélybe zuhant és eltűnt a folyóban. Legalábbis ezt állították a szemtanúk, tizenéves fiatalok, akik a rendőrséget is értesítették a balesetről.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bojan Vranjković tartományi energetikai, építési és közlekedési titkár ma 30,1 millió dinár értékben adott át szerződéseket a közintézmények energiatakarékos világítási projektjeinek megvalósítására, valamint arra, hogy a vajdasági gazdaságokban megkezdjék a napenergia alkalmazását. Vranjković rámutatott, hogy...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 17:21 ]
A vasárnap délelőtt megtartott ülésén Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városi tanácsa több olyan döntést hozott, amellyel teljesül Branislav Nedimović régi-új polgármester választások előtt tett ígérete. Nedimović, aki korábban is volt már polgármester, majd a mezőgazdasági miniszteri teendőket látta el, az...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 12:36 ]
Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Beolvasás folyamatban