Vajdaság
Marad a készültség a vajdasági folyókon a jégtorlódás miatt
Két jégtörő visszatér Magyarországra
Betűméret:             

Visszatér Magyarországra az a két jégtörő hajó, amely a dályai kanyarban törte a jeget, közölte a Vajdaság Vizei közvállalat.

A másik két magyar hajó, a Széchenyi és a Jégtörő VII-es, amelyek ezekben a napokban Belgrádnál dolgoztak, folytatják a munkát, és a lehető legrövidebb időn belül Stari Banovcitól megindulnak Újvidék felé, hogy lehetővé tegyék a jégzajlást.

A Dunán Belgrád és Újvidék között továbbra is összefüggő a jégtakaró, a Sloga jégtoló hajó pedig szükség esetén dolgozik, csak Újvidék területén.

A jégtorlódás miatti rendes készültség a Duna, a Tisza és a bánáti folyók 554 kilométerén van érvényben, míg a rendkívüli készültség a Duna 89 kilométeres szakaszán van érvényben.

Az alacsony hőmérséklet miatt újabb jégtakaró képződik a folyókon, ezért a Vajdaság Vizei közvállalat minden erejével készültségben áll.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Összesen 17.700 dinár gyűlt össze Horgoson a nevezésekből az I. Sportnapon, amit a Bara Szabadidőparkban tartottak meg. A csapatok strandröplabdában és kispályás labdarúgásban mérhették össze ügyességüket, egyénileg pedig kangooban lehetett nevezni. Közel 100 résztvevője volt a rendezvénynek, s a horgosiak mellett...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 11:50 ]
A Móra István Művelődési Egyesület szervezésében megtartott ünnepség résztvevői vasárnap délelőtt az új kenyérrel és a szalmakoszorút hordozó fiatalokkal az élen a falu templomába vonultak, ahol a hálaadó szentmise keretében Kormányos Zoltán atya megszentelte az új kenyeret. A mise után a művelődési egyesület...
2024. AUGUSZTUS 4.
[ 19:26 ]
Beolvasás folyamatban