Vajdaság
Folytatják a kutatást a Tiszába esett zentai lány után
Betűméret:             

A Nada (Remény) nevű hajó adhat reményt arra, hogy megtalálják a 15 éves Vitéz Barbara testét, aki a hivatalos közlés szerint három hónappal ezelőtt a zentai hídról beleesett a Tiszába.

A zentai Tisza mentőcsapat február 27-én folytatja a folyó részletes átkutatását ezzel a hajóval, amely háromdimenziós szkennerrel rendelkezik, írja a Blic.

„Már korábban is meg akartuk ezt tenni, de objektív okok miatt erre nem volt lehetőség, mert a folyó be volt fagyva. A Tiszán erősek az áramlatok, s továbbra is érvényben van a hajózási tilalom” – magyarázza Baranyi Nándor, a Tisza mentőcsapat elnöke.

Emlékeztet arra is, hogy a lány teste utáni 40 napos kutatást január 5-én függesztették fel a jég miatt.

„A napokban folytatjuk a kutatást a háromdimenziós szonárral, amit az ópazovai egyesület bocsátott a rendelkezésünkre. Rászereltük a zentai Zoran Milosavljević tulajdonában lévő Nada nevű hajóra, s reméljük, hogy végre sikerül megoldanunk a három hónapja húzódó rejtélyt” – mondta Baranyi.

A hivatalos verzió szerint Vitéz Barbara tavaly november 25-én 22 óra körül két barátjával a zentai hídon tartózkodott, ahol megcsúszott, s a szolgálati lejáraton keresztül mintegy tíz méterről a hideg folyóba zuhant. Szülei nem hiszik, hogy a kislány a folyóban életét vesztette, ezért a keresés kibővítését kérték.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két nyugat-nílusi lázas esetet regisztráltak Vajdaság területén, a betegek a dél-bánsági és a dél-bácskai körzetből származnak – írja a 021.rs a Dr. Milan Jovanović Batut országos közegészségügyi intézet közleményére hivatkozva. A fertőzés Vajdaságon kívül történt – közölte a Vajdasági...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 19:08 ]
Összesen 17.700 dinár gyűlt össze Horgoson a nevezésekből az I. Sportnapon, amit a Bara Szabadidőparkban tartottak meg. A csapatok strandröplabdában és kispályás labdarúgásban mérhették össze ügyességüket, egyénileg pedig kangooban lehetett nevezni. Közel 100 résztvevője volt a rendezvénynek, s a horgosiak mellett...
2024. AUGUSZTUS 5.
[ 11:50 ]
A Móra István Művelődési Egyesület szervezésében megtartott ünnepség résztvevői vasárnap délelőtt az új kenyérrel és a szalmakoszorút hordozó fiatalokkal az élen a falu templomába vonultak, ahol a hálaadó szentmise keretében Kormányos Zoltán atya megszentelte az új kenyeret. A mise után a művelődési egyesület...
2024. AUGUSZTUS 4.
[ 19:26 ]
Beolvasás folyamatban