Vajdaság
Szabadka: Teljes kapacitás a hétnyelven beszélő gimnáziumban
Fennállásának 14. évfordulóját ünnepelte a Kosztolányi Gimnázium
Betűméret:             

Elérte az eddigi legnagyobb tagozatszámot a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium. A 12 tagozatban nagyjából 240 diák koptatja ma az iskola padjait ‒ számolt be Novák Károly Attila iskolaigazgató a Vajdaság Mának a szerdán megtartott rendhagyó iskolanapon, ahol a nyelvek sokszínűségét mutatták be játékosan az iskola tanulói.

A négyéves orosz internetsztárhoz hasonlóan a szabadkai tehetséggondozóban is hét nyelven tanulhatnak a diákok, a magyar és a szerb nyelveken kívül az angolt, a németet, a spanyolt, a franciát és latint is elsajátíthatják a gimnázium tanulói, persze ezek közül a nyelvi szakon hat, az általános szakon pedig öt nyelvet választhatnak.

Az iskola sikereiről tanúskodnak a gimnazisták versenyeredményei is, legutóbb a Kölcsey-szónokverseny Kárpát-medencei döntőjében ért el kimagasló helyezést Kerekes Nikoletta és Szeles Réka, de szinte minden megmérettetésről díjakkal érkeznek haza a tanulók – emelte ki az intézmény igazgatója.

A 2003-ban alapított szabadkai középiskola idén elérte a tagozatszáma maximumát, Vajdaságban ez az egyetlen olyan iskola, amely a csökkenő diáklétszám ellenére bővíteni tudta kapacitását – hangsúlyozta Novák Attila. Hozzátette: Nincsenek ábrándjaik, de nagyon elégedettek lesznek azzal, ha a jelenlegi tagozatszámot a következő években is tartani tudják. A kezdetektől azzal kampányol a gimnázium, hogy kiváló a műszaki felszereltsége és a jelentős technikai eszköztárral bír, azonban mára újra esedékessé váltak a kisebb műszaki felújítások, hiszen a többi iskola is folyamatosan korszerűsíti készleteit – tette hozzá az intézmény vezetője.

Napokon belül megkezdődik a felvételi felkészítő, amelyről részletes információkat találnak az iskola honlapján, május végén pedig várják a felvételizők jelentkezését a szeptemberben nyíló angol, német és általános szakokra.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli az Európai Régiók Intézete (IRE). A Salzburgban rendezett ünnepségen Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is részt vett. A képviselőház közleménye szerint Juhász gratulált dr. Franz Schausbergernek, az Európai Régiók Intézete alapítójának és elnökének...
2024. OKTÓBER 20.
[ 20:19 ]
Magyarkanizsa ma, október 20-án ünnepli a község napját, amikor is arra emlékeznek, hogy 1686-ban ezen a napon szabadult fel a környék a török uralom alól. Idén négy napig tartottak a helytörténeti-, művelődési- és sportprogramok, a fő esemény viszont a községi képviselő-testület díszülése volt, amelyen vasárnap...
2024. OKTÓBER 20.
[ 16:01 ]
Az 1956-os magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek meg Horgoson. 1956-ban az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott szabadságharca végül elbukott. A véres következmények ellenére nem a kudarc, nem a sötétség, nem a hallgatás kapcsolódott 1956-hoz, hanem a szabadság, az...
2024. OKTÓBER 19.
[ 20:28 ]
Beolvasás folyamatban