Gaia - ökológiai rovat
Környezettudatos gondolkodás és magatartás
Olajszivárgás miatt lezárták az antwerpeni kikötő rakpartját
Betűméret:             

Olajszivárgás miatt lezárták a belgiumi Antwerpen kikötőjének rakpartját, és egy zsilipet is - közölte pénteken a kikötő szóvivője.

A helyi sajtó szerint az incidens csütörtök délután történt, jelentős mennyiségű üzemanyag ömlött az egyik hajó fedélzetére és a dokk vizébe. A Deurganck rakpartot lezárták az érkező, a kifutó és az áthaladó hajók előtt, továbbá a világ legnagyobb víztérfogatú gátját, a Kieldrecht zsilipet is, hogy megakadályozzák az olaj terjedését. A hatóságok a nap folyamán drónnal figyelték a szivárgást, és sikerült megakadályozni, hogy az olaj a Scelde folyó vizébe kerüljön.

"A szivárgás következtében közel egytucatnyi tengerjáró hajó is szennyeződött. Ezeket meg kell tisztítani, mielőtt elhagyhatják a dokkot" - mondta a kikötő szóvivője.

A kikötői hatóságok oldószerekkel és magasnyomású mosókkal kezelik a szennyezett hajókat, hogy eltávolítsák az olajat. Ez még néhány napot igénybe vehet, és egyes hajóknak hosszabb ideig kell a dokkban maradniuk.

Egyelőre korlátozottak a kikötési lehetőségek a Deurganck rakparton, a kikötő szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és mindent megtesz, hogy megtisztítsa a dokk vizét és korlátozza a kiömlő olaj okozta károkat - közölte a szóvivő. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Huszonnégy óra alatt két magyar turista is meghalt a Thesszalonikihez közeli turistaparadicsomban, Nei Poriban a napok óta tomboló kánikulában. Egyre több külföldi turista esik áldozatául a görög forróságnak, írja a Tények híre alapján az index.hu. Két magyar turista is meghalt a görög turistaparadicsomban, Nei Poriban a...
2024. JÚNIUS 23.
[ 8:48 ]
Tűzijátékoztak egy jachton, ami miatt kigyulladt Ídra sziget egyetlen fenyőerdeje. A tűzoltók csak nagy nehézségek árán tudták megfékezni a tüzet, ugyanis a tengerparti erdőhöz nem vezet szárazföldi út. Tizenhárom embert őrizetbe vettek az Ídra szigetén keletkezett erdőtűz miatt, amelyet a hatóságok szerint egy...
2024. JÚNIUS 23.
[ 7:44 ]
Kilenc nap alatt hat turista halt meg vagy tűnt el Görögországban a szokatlanul nagy hőségben – írja a Guardian hírére hivatkozva a telex.hu. Jelenleg három eltűnt turistát keresnek azok után, hogy vasárnap megtalálták egy kedden eltűnt amerikai férfi holttestét a Korfutól nyugatra található Mathraki szigetén. Szombaton...
2024. JÚNIUS 17.
[ 18:41 ]
Beolvasás folyamatban