Gaia - ökológiai rovat
Környezettudatos gondolkodás és magatartás
Hőség Görögországban: Három turistát még keresnek, többen meghaltak a szokatlanul nagy melegben
Betűméret:             

Kilenc nap alatt hat turista halt meg vagy tűnt el Görögországban a szokatlanul nagy hőségben – írja a Guardian hírére hivatkozva a telex.hu.

Jelenleg három eltűnt turistát keresnek azok után, hogy vasárnap megtalálták egy kedden eltűnt amerikai férfi holttestét a Korfutól nyugatra található Mathraki szigetén. Szombaton a tűzoltók egy 74 éves holland férfi holttestét találták meg drónnal, egy szakadék mélyén. Pénteken két francia turista tűnt el a Kükládok szigetcsoportjában található Szikinoszon. Szintén a Kükládokhoz tartozó Amorgoszon kedden egy 59 éves amerikai férfi tűnt el, miután a hőségben túrázott.

A mentőcsapatok kutyák, helikopterek és drónok segítségével keresnek két francia nőt és egy amerikai férfit a Küklád-szigeteken, Szikinoszon és Amorgoszon.

Múlt héten a nyár első hőhulláma miatt Athénban bezárták az Akropoliszt, Görögország középső és déli részein pedig iskolák maradtak zárva a hőség miatt.

Görögország Európa legveszélyeztetettebb országai közé tartozik a klímaváltozás szempontjából. A tavalyi hőhullám során több nagy erdőtűz pusztított, majd viharok okoztak súlyos áradásokat. Meteorológusok szerint az elmúlt tél volt az ország feljegyzett történek legmelegebb tele, ami kedvez további erdőtüzek kitörésének idén.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Huszonnégy óra alatt két magyar turista is meghalt a Thesszalonikihez közeli turistaparadicsomban, Nei Poriban a napok óta tomboló kánikulában. Egyre több külföldi turista esik áldozatául a görög forróságnak, írja a Tények híre alapján az index.hu. Két magyar turista is meghalt a görög turistaparadicsomban, Nei Poriban a...
2024. JÚNIUS 23.
[ 8:48 ]
Tűzijátékoztak egy jachton, ami miatt kigyulladt Ídra sziget egyetlen fenyőerdeje. A tűzoltók csak nagy nehézségek árán tudták megfékezni a tüzet, ugyanis a tengerparti erdőhöz nem vezet szárazföldi út. Tizenhárom embert őrizetbe vettek az Ídra szigetén keletkezett erdőtűz miatt, amelyet a hatóságok szerint egy...
2024. JÚNIUS 23.
[ 7:44 ]
Florida déli részének több megyéjére hirdetett vészhelyzetet az állam kormányzója csütörtökön a rövid idő alatt lehullott rekord mennyiségű csapadék nyomán, ami áradásokhoz vezetett. Ron De Santis döntése vonatkozik a Miami városát is magába foglaló Miami-Dade megyére, ahol két nap alatt mintegy 500...
2024. JÚNIUS 14.
[ 7:33 ]
Beolvasás folyamatban