Gaia - ökológiai rovat
Környezettudatos gondolkodás és magatartás
Két magyar turista is meghalt a görögországi hőségben
Betűméret:             

Huszonnégy óra alatt két magyar turista is meghalt a Thesszalonikihez közeli turistaparadicsomban, Nei Poriban a napok óta tomboló kánikulában. Egyre több külföldi turista esik áldozatául a görög forróságnak, írja a Tények híre alapján az index.hu.

Két magyar turista is meghalt a görög turistaparadicsomban, Nei Poriban a héten. Egy 59 éves nő holttestét egy gyerek találta meg, egy középkorú férfi pedig ugyancsak a vízben lett rosszul, életét nem tudták megmenteni.

Az áldozatok közül a középkorú magyar férfi hirtelen lett rosszul a tengerben, és már nem tudták megmenteni az életét. Egy szemtanú azt mondta a Tényeknek, hogy a mentősök csaknem fél órán át küzdöttek a turista életéért a parton, de hiába. Fél óra elteltével a nyaralók, látva az újraélesztés sikertelenségét, fokozatosan hagyták el a partot.

A másik áldozat egy 59 éves magyar nő volt, akinek egy gyerek talált rá a holttestére szerdán. A lánya azt mondta, anyja tudott úszni és szívbetegsége sem volt.

Az elmúlt hetekben már több külföldi turista is meghalt a görög forróságban. Többen kirándulás közben lelték halálukat.

Mindeközben szakemberek vizsgálják a Görögországban szerencsétlenül járt turisták halálának okát, és szinte biztosak abban, hogy a szélsőséges hőség nagy szerepet játszott a végzetesnek bizonyuló esetekben.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tűzijátékoztak egy jachton, ami miatt kigyulladt Ídra sziget egyetlen fenyőerdeje. A tűzoltók csak nagy nehézségek árán tudták megfékezni a tüzet, ugyanis a tengerparti erdőhöz nem vezet szárazföldi út. Tizenhárom embert őrizetbe vettek az Ídra szigetén keletkezett erdőtűz miatt, amelyet a hatóságok szerint egy...
2024. JÚNIUS 23.
[ 7:44 ]
Kilenc nap alatt hat turista halt meg vagy tűnt el Görögországban a szokatlanul nagy hőségben – írja a Guardian hírére hivatkozva a telex.hu. Jelenleg három eltűnt turistát keresnek azok után, hogy vasárnap megtalálták egy kedden eltűnt amerikai férfi holttestét a Korfutól nyugatra található Mathraki szigetén. Szombaton...
2024. JÚNIUS 17.
[ 18:41 ]
Florida déli részének több megyéjére hirdetett vészhelyzetet az állam kormányzója csütörtökön a rövid idő alatt lehullott rekord mennyiségű csapadék nyomán, ami áradásokhoz vezetett. Ron De Santis döntése vonatkozik a Miami városát is magába foglaló Miami-Dade megyére, ahol két nap alatt mintegy 500...
2024. JÚNIUS 14.
[ 7:33 ]
Beolvasás folyamatban