Gazdaság
Idén 77 kérelmet fogadtak el az elektromos járművásárlás támogatására Szerbiában
Betűméret:             

Idén 94 elektromos járművásárlás támogatására irányuló kérelem érkezett a környezetvédelmi minisztériumhoz.

A Blic szerint 77 kérelmet hagytak jóvá 175 elektromos jármű vásárlásának támogatására.

„A jogi személyek 153, a természetes személyek 22 jármű beszerzésére nyújtottak be támogatási kérelmet”, közölte a minisztérium a belgrádi lappal, amely arra is emlékeztet, hogy a szerbiai polgárok 5.000 euró állami támogatást kaphatnak, ha elektromos autót vásárolnak.

„A környezetvédelmi minisztérium 2024-ben is folytatja azon intézkedéseit, melyekkel hozzájárul a levegő minőségének javításához. Ennek érdekében a 2024-es évre 170 millió dinárt biztosított a magán- és jogi személyek számára, hogy támogassa az elektromos járművek vásárlását”, közölte a minisztérium a Blic napilappal.

A pályázat kiírásától a mai napig mintegy 100 millió dinárt költöttek és kötöttek le a beérkezett kérelmek fedezésére.

A támogatásra jogosultak a természetes személyek, a vállalkozók és a jogi személyek is. A kérelmeket a források felhasználásáig lehet átadni, de legkésőbb a folyó év október 31-ig.

Azok a polgárok és jogi személyek, akik elektromos segédmotoros kerékpár vagy könnyű tricikli vásárlásához szeretnének támogatást kapni, 250 eurós támogatásra számíthatnak, illetve annak megfelelő dinár ellenértékre.

Elektromos motorkerékpárok, oldalüléses motorkerékpárok, nehéz triciklik, könnyű és nehéz négykerekűek vásárlásához pedig 500 euró összegű támogatást biztosít a minisztérium.

A legnagyobb összegű támogatás a legfeljebb kilenc üléses elektromos személygépjárművek, és a legfeljebb 3,5 tonna össztömegű elektromos tehergépjárművek után jár, ennek a támogatásnak az összege pedig 5.000 euró.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A horvát autópályákon ismét bevezetik a nyári tarifát, emiatt tíz százalékkal magasabbak lesznek az autópályadíjak július 1-je és szeptember 30-a között - tájékoztatott a horvát autópályákat kezelő vállalat. A nyári tarifa nem vonatkozik a nehéz járművekre, autóbuszokra és kamionokra. A szezonális...
2024. JÚLIUS 1.
[ 17:31 ]
Életbe lépett hétfőn a Kína és Szerbia közötti szabadkereskedelmi megállapodás, amelynek köszönhetően mintegy húszezer termék válik vámmentessé. A megállapodást 2023 októberében írták alá, és 10.412 szerb, valamint 8930 kínai terméket érint. Ezek 60 százaléka hétfőtől vámmentessé vált, míg a fennmaradó...
2024. JÚLIUS 1.
[ 13:54 ]
Holnaptól, július 1-jétől lép életbe a Szerbia és Kína között tavaly októberben megkötött szabadkereskedelmi egyezmény. A megállapodás több mint 20 ezer terméket ölel fel és lehetővé teszi a szerbiai termelők számára a kivitelt az 1,4 milliárd lakosú piacra, ami a közgazdászok előrejelzései szerint növeli az...
2024. JÚNIUS 30.
[ 16:30 ]
Beolvasás folyamatban