Gazdaság
Nagybecskerek: Megkezdte a termelést a Linglog, Szerbia legnagyobb zöldmezős beruházása
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken részt vett a nagybecskereki Linglong gyár megnyitóján. Rajta kívül jelen volt még Feng Wang, a Linglong Tire vezérigazgatója, valamint Li Ming Kína belgrádi nagykövete is.

"Ez az üzem a valaha volt egyik legnagyobb zöldmezős beruházás Szerbiában - már az első szakaszban 1235 dolgozó kapott itt állást", jelentette ki a Vučić.

Hozzátette, a beruházás értéke több mint egymilliárd dollár. A gyár területe 130 hektár, ebből 370 ezer négyzetméternyi fedett. A dolgozók számára pedig sportközpontot, éttermet és más tartalmakat is kialakítottak a gyár területén.

"Mindez nem történhetett volna meg Hszi Csin-ping kínai elnök barátsága nélkül. Azt akarom, hogy ezt minden ember tudja. Barátságunk nagyszerű, és az elnök elkötelezett, hogy segítse Szerbiát” – hangsúlyozta beszédében Vučić.

Ez egy nagyszerű nap Nagybecskerek számára, mert elképesztő az, amit Linglong Szerbia támogatásával tett ebben a városban - mondta.

"Amikor 6,5 évvel ezelőtt elkezdtük a tárgyalásokat, azok nehéz tárgyalások voltak, és nem voltam benne biztos, hogy sikerülni fog. Feng Wang bonyolultabb ember, mint én, és nagyon nehéz volt vele zöldágra vergődni. Harcolt a cégéért, mi pedig Szerbiáért és munkásainkért, a nagybecskereki és a bánáti foglalkoztatásért, és büszke vagyok ma arra, hogy létrejöhetett a valaha volt egyik legnagyobb zöldmezős beruházás Szerbiában” – mondta Vučić.

Hozzátette, Nagybecskerek költségvetése ma 60 millió euró, és néhány év múlva tovább fog növekedni. Amikor pedig elkészül a Pancsova–Nagybecskerek vasúthálózat, illetve a Belgrádig tartó autópálya, akkor azzal méginkább fellendül Bánság fejlődése is.

"Ez még csak az első szakasz, néhány éven belül a kivitel tekintetében az első, második, vagy a harmadik gyár lesz az országban" – mondta a szerb elnök.

Hozzátette, hogy a szerb munkások mellett kínaiak is dolgoznak, valamint azt tervezik, hogy további 600 dolgozót alkalmazzanak egy 645 millió eurós újabb beruházás keretein belül.

"Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy kiálltunk minden próbát, és a legjobbat tettük Szerbiáért" – jelentette ki Vučić.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Realista (*.*.34.18)
2024. SZEPTEMBER 14. [ 14:28 ]

Ez az a gyár amelyet még Kínában sem látnak szívesen, akkora környezetszennyező?


Yoga11 (*.*.160.9)
2024. SZEPTEMBER 13. [ 18:27 ]

Azt értem, hogy zöld ágra vergődtek a zöldmezős beruházásban, de tudnom kéne, hogy milyen terméket gyártanak? Maga a termék is a környezet óvását segíti?


Béla (*.*.62.173)
2024. SZEPTEMBER 13. [ 17:59 ]

Alfonz-ezért hivják zöldmezős beruházásnak...


Alfonz (*.*.87.6)
2024. SZEPTEMBER 13. [ 14:10 ]

A 130 hektár milyen föld (termőföld?) és mennyiért kapta el a Lingi-Longi?


Csaknem 70 éve nem emelték Kínában a nyugdíjkorhatárt, 2025-től viszont fokozatosan, 3-5 évvel megemelik a férfiak és a nők nyugdíjba vonulásának határvonalát. Az elkövetkezendő 15 évben néhány havonta mindig egy kicsit emelnek a limiten, amíg végül el nem érik a kitűzött célt. Emellett 2030-tól a munkavállalóknak...
2024. SZEPTEMBER 13.
[ 22:10 ]
Határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdenek az amerikai repülőgépgyártó dolgozói, miután az érintetteket képviselő szakszervezet nem tudott megállapodni a vállalattal a béremelés mértékéről. A Boeingnél dolgozó szakszervezeti tagok nagy többséggel elutasították a vállalat négyéves szerződésajánlatát, így...
2024. SZEPTEMBER 13.
[ 16:32 ]
Az üzemanyag már szokásossá vált péntekenkénti árkorrekcióját követően mától három dinárral olcsóbb az üzemanyag Szerbiában. A dízel ára az eddigi 194 helyett 191 dinár, míg a benzin az eddigi 179 helyett a következő kiigazításig 176 dinár lesz, írja a Tanjug. Mint ismeretes, az energiaválság negatív...
2024. SZEPTEMBER 13.
[ 16:08 ]
Beolvasás folyamatban