Gazdaság
Vučić: Szerbia az év végéig megkapja a Fitch és a Moody´s befektetési besorolását
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb elnök ma a Szerbia-Japán Üzleti Fórum: Találkozás a Japán Külkereskedelmi Szervezettel (JETRO) megnyitóján elmondta, hogy Szerbia az év végéig befektetési hitelminősítést fog kapni a Fitch és a Moody´s ügynökségektől is.

„Ez a legnagyobb japán üzleti delegáció, amely valaha hazánkban látogatott”, emelte ki Vučić a fórumon, írja a Tanjug.

Vučić elmondta, hogy Szerbia végre megkapta a Standard and Poor´s ügynökség befektetési hitelminősítését.

„További két ügynökségtől, a Fitch-től és a Moody´s-tól kapunk majd megerősítést, mindezt az év végéig, tehát nagyon gyorsan”, mondta Vučić, de elmondta azt is, hogy az Air Serbia légitársaság a következő fél évben közvetlen járatot létesít a Belgrád-Tokió vonalon, majd kiemelte, hogy Szerbia számára nagyon fontos a Japánnal való összeköttetés.

Akira Imamura: A japán cégek egyre inkább érdeklődnek a szerbiai befektetések iránt

Akira Imamura japán nagykövet ma az üzleti fórumon elmondta, hogy a japán vállalatok egyre nagyobb érdeklődést mutatnak Szerbia iránt, ami az ország stabil fejlődésének és makrogazdasági stabilitásának köszönhető.

Imamura jelentősnek nevezte azt, hogy Szerbia befektetési hitelminősítést kapott a Standard and Poor´s ügynökségtől.

„Az itt megjelent japán vállalatok egyedülálló technológiával és megoldásokkal rendelkeznek, amelyek hasznosak lehetnek Szerbia számára az olyan ágazatokban, mint a tiszta energia, a környezetvédelem, az információs technológia és a gyártás. A japán kormány támogatja a japán vállalatokat abban, hogy ide jöjjenek, és ösztönzi a magánszektor reformját”, mondta a japán nagykövet.

Susumu Kataoke: A belgrádi üzleti fórumon 74 japán cég képviselői vannak jelen

Susumu Kataoke, a Japán Külkereskedelmi Szervezet (JETRO) elnöke reményét fejezte ki, hogy hamarosan újabb japán befektetés érkezik Szerbia, majd rámutatott, hogy a világ geopolitikai feszültségeinek kontextusában Szerbiának stratégiai pozíciója van a japán vállalatok szemszögéből.

74 japán cég több mint 100 képviselője van jelen a Szerbia-Japán üzleti fórumon, közölte Kataoke a Szerbia Palotában.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Horvátországban 2025. január 1-jétől a minimálbér 130 euróval bruttó 970 euróra, az átlagbér pedig a kormány mandátumának végéig, 2028-ig 1600 euróra nő - mondta Andrej Plenković horvát miniszterelnök kedden a parlamentben. "A fizetések, a nyugdíjak és a megfizethető lakhatás a kormány prioritásai a következő...
2024. OKTÓBER 15.
[ 16:32 ]
December 1-jétől az EU-ban megengedett szintre, vagyis az eddigi 0,25-ről 0,05 mikrogrammra kell csökkenteni Szerbiában a tej kilogrammonkénti megengedett aflatoxin-koncentrációját. A szerbiai tejtermelők viszont azt állítják, megígérték nekik, hogy ez nem fog megtörténni, mert ez nagy csapást jelent a munkájukra. „A...
2024. OKTÓBER 15.
[ 16:01 ]
A belgrádi felső ügyészség korrupcióellenes különleges osztálya eljárást indított a konkurencia védelmével foglalkozó köztársasági bizottság megállapításai alapján, és a konkurencia megsértésének kivizsgálását kezdeményezi négy társaság, a Delhaize, a Mercator-S, az Univerexport és a DIS ellen. A vizsgálat...
2024. OKTÓBER 15.
[ 13:49 ]
Beolvasás folyamatban