Gazdaság
Vesić: Egyetlen beruházó sem építkezhet, ha nem tudja igazolni az építési hulladék megfelelő kezelését
Betűméret:             

Goran Vesić, szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter bejelentette, hogy a jövőben egyetlen beruházó sem kaphat használatbavételi engedélyt anélkül, hogy igazolná az építési hulladék megfelelő kezelését. Ez egy új szabályzat része, melynek célja a hulladék illegális elhelyezésének megakadályozása.

Szerbiában jelenleg mintegy 3.000 illegális lerakó van, a szabályozás célja pedig az, hogy az építési hulladékot törvényesen, a megfelelő helyekre szállítsák.

Vesić bejelentette továbbá, hogy olyan új jogszabályokat is tervez a minisztérium, amelyek kötelezővé tennék, hogy az utak építése során legalább 25 százalékban újrahasznosított anyagokat használjanak. Ez az arány 2035-re elérhetné akár az 50 százalékot, vagyis az európai átlagot.

Vesić elmondta azt is, hogy a várostervezési- és építési törvény módosításával felgyorsítanák az építési folyamatokat és átláthatóbbá tennék a hatósági engedélyek kiadását.

A miniszter a belgrádi metró építésével kapcsolatban közölte, hogy az első metróvonal leghamarabb 2028-ra készülhet el, így a szerb főváros is végre európai metropolisszá válna, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla (*.*.82.23)
2024. OKTÓBER 19. [ 18:44 ]

Vajon miért nem hiszek mindebben?


Az üzemanyag maximális kiskereskedelmi ára a következő hét napban egy dinárral lesz magasabb literenként, így a gázolaj literje 195 dinárba, a 95-ös oktánszámú benzin literje pedig 182 dinárba kerül – közölte a bel- és külgazdasági minisztérium a Tanjuggal. Az új üzemanyagárakat minden pénteken 15 óráig teszik...
2024. OKTÓBER 18.
[ 12:06 ]
A Világbank előrejelzése szerint Szerbia gazdasága középtávon négy százalék körüli növekedésre számíthat, elsősorban a fogyasztásnak, de részben a beruházásoknak köszönhetően, hangzott el ma a Nyugat-Balkánról szóló éves gazdasági jelentés bemutatóján. Lazar Šestović vezető közgazdász elmondta, hogy a...
2024. OKTÓBER 17.
[ 17:15 ]
A Jadar projektnek gazdaságilag többszörös lehet a jövedelmezősége, és ez a projekt számos más befektetést is ide vonzhat, közölte Siniša Mali pénzügyminiszter, Dubravka Đedović Handanović bányászati ​​és energiaügyi miniszter pedig elmondta, hogy Jadar projekt tervezett beruházása minimum 2,55 milliárd eurót tenne...
2024. OKTÓBER 17.
[ 12:06 ]
Beolvasás folyamatban