Kárpát-medence
Magyarok a legígéretesebb fiatal romániai menedzserek között
Betűméret:             

Van közöttük szőlész-borász, tetőfedő anyagokkal foglalkozó, illetve élelmiszeripari és mezőgazdasági céget vezető szakember.

A Business Magazin idén tizenkilencedik alkalommal állította össze a legígéretesebb fiatal romániai menedzserek százas toplistáját. Az összeállításba olyan, 40 évnél nem idősebb gazdasági szakemberek kerülhettek be, akik felsővezetői pozíciót töltenek be egy minimum 1 millió euró éves árbevételű cégnél vagy egy különleges üzleti modellt alkalmazó vállalkozásnál, s nem szerepeltek a korábbi összeállításokban.

Az idei Top 100-ban négy magyar, illetve magyar származású üzletember/üzletasszony szerepel, amire egyetlen korábbi alkalommal sem volt példa, írja a maszol.ro.

A 26 éves Darabont Betty a család nevét viselő bihari pincészet alapítója. A milánói Bocconi Egyetemen tanult közgazdaságtant és nemzetközi menedzsmentet, majd szőlészetet és borászatot Franciaországban, illetve Németországban. Dolgozott multinacionális vállalatoknál, mielőtt átvette volna a 40 hektáron gazdálkodó, tavaly 24,7 millió árbevételt elérő Darabont pincészet vezetését.

„A gyors és hatékony kommunikáció kulcsfontosságú minden vállalkozásnál, akárcsak a csapatmunka és a pontosság” – vallja.

A 38 esztendős Tóth Zoltán a Bilka Steel kolozsvári kirendeltségének a vezetője. Kilenc éve áll a tetőfedő anyagokat gyártó és forgalmazó cég alkalmazásában, 50 ember dolgozik a keze alatt. „Úgy vélem, hogy sikereket és rendkívüli megvalósításokat a karrier terén akkor érünk el, ha integrálni tudjuk az élet alkotóelemeit: a munkahelyet, a családot, a közösséget és a személyes fejlődést. Itt az ideje, hogy ne próbálkozzunk jól meghatározott határok felállításával, mert bebizonyosodott, hogy kudarccal járunk” – árulta el a siker egyéni receptjét.

A 2007-ben Brassóban alapított Bilka tavaly közel 600 főt foglalkoztatott, az árbevétele 1,22 milliárd lej volt.

A 36 éves Laczkó Dénes egyidejűleg két cég, az élelmiszeripari Poultry Investment és a takarmányokat gyártó és forgalmazó UBM Feed vezérigazgatója. A Babeș-Bolyai Tudományegyetem közgazdaság és gazdálkodástudományi karán végzett. „A legfontosabb lecke, amit megtanultam, hogy adjak esélyt a tehetséges fiataloknak, hogy fordítsak időt és energiát a személyes és a szakmai fejlődésükre, hogy elkötelezett csapatom legyen hosszú távon” – nyilatkozta a Business Magazinnak a sikeres üzletember.

A Poultry Investment és az UBM Food együttes tavalyi árbevétele hozzávetőleg 120 millió euró volt.

A toplistán szerepel a 37 éves Victor Ugron-Adam is. A Pepco Romániáért, Bulgáriáért és Görögországért felelős terjeszkedési menedzsere Ausztráliában született, az egyetemet is ott végezte, azonban a neve erdélyi magyar gyökerekről árulkodik. Üzletemberként a hitvallása így szól: „A vezető képességek kiteljesedéséhez a tanulás és az önfejlesztés iránti folyamatos elkötelezettségre van szükség”.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hatvannégy tanintézet magyar kisdiákjai részesülnek ingyenes délutáni oktatásban Erdélyben és Bukarestben az új tanévben az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programja révén – közölte hétfőn az MTI-vel az RMDSZ sajtóirodája. Az alapítvány délutáni oktatási programja Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó,...
2024. SZEPTEMBER 9.
[ 19:47 ]
Kelemen Hunor szövetségi elnököt indítja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a november-decemberi romániai államfőválasztáson – döntött a szövetség belső "parlamentje", a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) pénteken Kolozsváron. Kelemen Hunor beszédében hangsúlyozta: nem kitüntetést, hanem...
2024. SZEPTEMBER 6.
[ 15:57 ]
Erdélyben több mint félezer, szórványbeli magyar diákot szállítanak magyar iskolába az új tanévben a Rákóczi Szövetség buszai – tudatta szerdán az MTI-vel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) sajtóosztálya. A közlemény szerint a Rákóczi Szövetség és az Iskola Alapítvány közös programja a 2024-2025-ös...
2024. SZEPTEMBER 4.
[ 14:55 ]
Beolvasás folyamatban