Kárpát-medence
Kelemen Hunort indítja az RMDSZ a romániai államfőválasztáson
Betűméret:             

Kelemen Hunor szövetségi elnököt indítja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a november-decemberi romániai államfőválasztáson – döntött a szövetség belső "parlamentje", a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) pénteken Kolozsváron.

Kelemen Hunor beszédében hangsúlyozta: nem kitüntetést, hanem feladatot és munkát kapott kollégáitól, melyet velük együtt fog elvégezni.

Aláhúzta: fontos, hogy a romániai magyaroknak legyen államfőjelöltjük Romániában, mert ez az ő szülőföldjük is, rájuk is kihat, hogy mi történik az országban. És a magyar közösség sajátos problémáit csak magyar jelölt tudja megjeleníteni - mondta.

Hangsúlyozta: az RMDSZ az őszi választási kampányban a józan észt fogja képviselni, a valós problémákról fog beszélni, és arra törekszik, hogy újra kormányra kerüljön, mert ezáltal a józan ész fog visszakerülni az ország vezetésébe. „Ha győzünk, akkor a józan ész fog győzni” – fogalmazott Kelemen Hunor. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Karcsi Karcsi (*.*.106.156)
2024. SZEPTEMBER 6. [ 16:18 ]

Ez a fo hir. Amikor fel orszag a litum banyaszat ellen tuntet es amikor a civil intezmenyek akik biraljak a komanyt feltartoztatjak a hataron. Errol szo sincs.


Hatvannégy tanintézet magyar kisdiákjai részesülnek ingyenes délutáni oktatásban Erdélyben és Bukarestben az új tanévben az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programja révén – közölte hétfőn az MTI-vel az RMDSZ sajtóirodája. Az alapítvány délutáni oktatási programja Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó,...
2024. SZEPTEMBER 9.
[ 19:47 ]
Erdélyben több mint félezer, szórványbeli magyar diákot szállítanak magyar iskolába az új tanévben a Rákóczi Szövetség buszai – tudatta szerdán az MTI-vel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) sajtóosztálya. A közlemény szerint a Rákóczi Szövetség és az Iskola Alapítvány közös programja a 2024-2025-ös...
2024. SZEPTEMBER 4.
[ 14:55 ]
Van közöttük szőlész-borász, tetőfedő anyagokkal foglalkozó, illetve élelmiszeripari és mezőgazdasági céget vezető szakember. A Business Magazin idén tizenkilencedik alkalommal állította össze a legígéretesebb fiatal romániai menedzserek százas toplistáját. Az összeállításba olyan, 40 évnél nem idősebb gazdasági...
2024. SZEPTEMBER 3.
[ 10:14 ]
Beolvasás folyamatban