Kárpát-medence
RMDSZ-vezető: Orbán Viktor nem Oroszország, hanem Magyarország érdekeit képviseli
Betűméret:             

Kelemen Hunor, az RMDSZ-elnök nemrég interjút adott a Prima TV Insider Politic című műsorában, amelyet a Maszol.ro is szemlézett.

A párt államfőjelöltje a román állami intézményekkel kapcsolatos lakossági bizalmatlanság mellett Klaus Iohannisról, Orbán Viktorról és Oroszországról is is elmondta a véleményét.

A politikus arra a kérdésre, hogy politikai szempontból példaképének tekinti-e Orbán Viktor miniszterelnököt, kijelentette: „nem létezik olyan politikai modell, amelyet Romániában lehetne alkalmazni, amit máshonnan lehetne átvenni”.

Majd dicsérő szavakkal illette a magyar kormányfőt. Kelemen kiemelte: Orbán Viktor egy bátor ember, aki nagyon sokat kockáztat, egy vízióval rendelkező ember, aki, amikor átvette a hatalmat, nem csak a régi minisztereket cserélte le az újakkal vagy az akkori csapatával, hanem rendszert váltott”.

Az RMDSZ vezetője ezután hozzátette: tiszteli a magyar miniszterelnököt Mint fogalmazott, „Orbán Viktor nem Oroszország, hanem Magyarország érdekeit képviseli”, és ostobaságnak nevezte azokat, akik »Moszkva bábjának« nevezik.

Kelemen Hunor arra is kitért, hogy hogy amennyiben őt választanák Románia elnökének, nem tenne hivatalos látogatást Moszkvában, amíg Oroszország agresszor állam.

„Ma nincs erre lehetőség. Kategorikusan kijelenthető, hogy amikor nincs háború, és Oroszország nem agresszor állam, akkor Romániának, a tagállamoknak és az Európai Uniónak, ahogyan a háború előtt is, normális kapcsolatot kell fenntartania Oroszországgal”. Hozzáfűzte, hogy azonban ez jelenleg nem így van, és az események sem arra utalnak, hogy az ukrajnai háború holnap vagy holnapután véget érne – fogalmazott az RMDSZ-es politikus. (Mandiner)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kelemen Hunor szövetségi elnököt indítja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a november-decemberi romániai államfőválasztáson – döntött a szövetség belső "parlamentje", a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) pénteken Kolozsváron. Kelemen Hunor beszédében hangsúlyozta: nem kitüntetést, hanem...
2024. SZEPTEMBER 6.
[ 15:57 ]
Erdélyben több mint félezer, szórványbeli magyar diákot szállítanak magyar iskolába az új tanévben a Rákóczi Szövetség buszai – tudatta szerdán az MTI-vel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) sajtóosztálya. A közlemény szerint a Rákóczi Szövetség és az Iskola Alapítvány közös programja a 2024-2025-ös...
2024. SZEPTEMBER 4.
[ 14:55 ]
Van közöttük szőlész-borász, tetőfedő anyagokkal foglalkozó, illetve élelmiszeripari és mezőgazdasági céget vezető szakember. A Business Magazin idén tizenkilencedik alkalommal állította össze a legígéretesebb fiatal romániai menedzserek százas toplistáját. Az összeállításba olyan, 40 évnél nem idősebb gazdasági...
2024. SZEPTEMBER 3.
[ 10:14 ]
Beolvasás folyamatban