Kárpát-medence
Romániában 14 éves fiút támadott meg egy medve a Transzfogarasi hegyi út közelében
Betűméret:             

Romániában 14 éves fiút támadott meg egy medve kedden Arges megyében, a Transzfogarasi hegyi út közelében – írta az Arges megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján a News.ro.

Az incidens a Fogarasi-havasokban található Arefu község területén történt. A fiút bal karján sebesítette meg a nagyvad, eszméleténél volt a támadás után. Gépkocsival hozták le a hegyről a rohammentőhöz, ahol ellátták a sebeit a mentőegységek. A hatóságok telefonos riasztást adtak ki a lakosságnak és a környéken tartózkodóknak, figyelmeztetve őket a veszélyre, és a nagyvad keresésébe kezdtek.

Az Arges megyei Arefu település az Erdélyt Havasalfölddel a Fogarasi-havasokat átszelve összekötő Transzfogarasi út közelében fekszik, ahol az elmúlt években jelentősen elszaporodtak a medvék, miután a turisták etették őket.

Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter két hete jelentette be, hogy a hatóságok a következő időszakban befogják a hegyi út mentén turistalátványossággá vált "kolduló medvéket", mert veszélyt jelentenek a turisták testi épségére. Közlése szerint a befogott állatokat a Brassó megyei Zernyest medverezervátumába szállítják.

Romániában legutóbb vasárnap támadt két emberre egy medve a Brassó megyei Krizba (Crizbav) településen, egy 14 éves állapotos lányt és egy 68 éves férfit is megsebesített, utóbbi súlyosan megsérült a fején, meg kellett műteni.

Catalin Vasii Brassó megyei prefektus kedden bejelentette: a hatóságok megkapták az engedélyt a veszélyes állat kilővésére, jelenleg keresik. Azt is mondta: Brassó megyében ez az egyetlen „problémás” egyed - írta az Agerpres.

Brassó megyében a vadászegyesületek jelentései alapján 1675-re becsülik a barnamedvék számát, a medvevadászat 2016-os betiltása óta 2021-ig az állomány 65 százalékos növekedését jelentették a szakemberek. A dél-erdélyi megyében a román parlament által jóváhagyott megelőzési kvóta alapján idén 45 védett állat kilövése engedélyezett. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két ismert román újságíró is Kelemen Hunor mellett foglalt állást. Mindketten azért dicsérik az RMDSZ-elnököt, mert már jó ideje az ország elnéptelenedésére, a súlyos demográfiai helyzetre hívja fel fel a figyelmet. Cristian Tudor Popescu Facebook bejegyzésében közli, hogy az elnökválasztás első fordulójában az...
2024. SZEPTEMBER 23.
[ 11:28 ]
Medve támadt két emberre, egy 14 éves állapotos lányra és egy 68 éves férfire vasárnap este az erdélyi Brassó megyében, mindkét áldozatot több sérüléssel szállították kórházba – írta a Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján a News.ro. A katasztrófavédelmi felügyelőség...
2024. SZEPTEMBER 22.
[ 21:46 ]
A finn Nokian Tyres nagyváradi gumiabroncsgyárához szükséges beruházás értéke 650 millió euró volt, amihez a bukaresti kormány 99,5 millió eurós állami támogatást nyújtott. Ez az elmúlt évtized legnagyobb romániai zöldmezős beruházása. „A Nokian Tyres egy új korszak küszöbére érkezett” – jelentette ki Jukka...
2024. SZEPTEMBER 22.
[ 11:48 ]
Beolvasás folyamatban