Közlemények
Az MNT szerb nyelvi felzárkóztató képzést szervez egyetemistáknak
Betűméret:             

Az MNT szerb nyelvi tanfolyamot szervez leendő egyetemisták számára azzal a céllal, hogy segítse a diákok könnyebb helytállását a szerb nyelven történő továbbtanulás során.

A felhívás ez alkalommal is a harmadikos középiskolás tanulóknak szól, akik ősszel a negyedik osztályt kezdik majd meg.

A képzés az ösztöndíjprogram keretein belül valósul meg, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács 2012. nyara óta szervez. Olyan diákok jelentkezését várjuk, akik szerbiai felsőoktatási intézménybe terveznek felvételizni, de felnőttek is jelentkezhetnek, akik Magyarországról tértek vissza munkavállalás céljából.

A tanfolyam 80 órát ölel fel 3 héten keresztül. Az első két héten a kurzus a tanuló által választott helyszínen zajlik, a harmadik héten viszont az újvidéki Európa Kollégiumban.

Ebben az évben a tanfolyam július 8-a és 26-a között kerül megszervezésre. A tervezett helyszínek: Szabadka, Magyarkanizsa, Zenta, Ada, Óbecse, Topolya, Temerin. Legalább 8 érdeklődő tanuló esetében új helyszíneket is megnyitunk.

A jelentkező tanulók a kurzus kezdete előtt egy szintfelmérőn vesznek részt. A szintfelmérő teszt szerb nyelvismeretből áll, melyre 2024. június 25-én kerül sor minden tanuló számára az általa megjelölt helyszínen.

A tanfolyam ingyenes, jelentkezni pedig az oktatas@mnt.org.rs elektronikus címen és a +38124524534-es telefonszámon lehetséges 2024. június 14-éig.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zentán eltűnt egy nő - illusztráció
2024. JÚNIUS 28.
[ 15:28 ]
Öt év alatt több mint ötven, köztük számos külhoni magyar házaspár vett részt az Anna–Joachim-programban, amelyet 2019-ben hozott létre az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A régóta gyermekre váró házaspárok a különleges tréningeken megélhetik a sorsközösségből, a problémák megosztásából és közös...
2024. JÚNIUS 12.
[ 12:22 ]
A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idei évben is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a búza adományok begyűjtését, a vajdasági gazdaszervezetek segítségével a búza adományok begyűjtése folyamatos lesz. A termelők, jelezni tudják a megadott napig az adományaikat a...
2024. JÚNIUS 11.
[ 16:43 ]
Sikeresen lezárult a második Legyél te is író pályázat a Magyar könyv is magyar termék mozgalom szervezésében. Idén is szép számmal vettek részt a pályázaton. Összesen 70 érvényes pályázati mű érkezett be. Az ide téma a környezetvédelemre épült. A pályázat díjátadó eseménye Június 1-jén kerül...
2024. MÁJUS 30.
[ 18:44 ]
Beolvasás folyamatban