Közlemények
Varázslatos Mesketék II. - Meseíró pályázat 2024
Betűméret:             

Szeretnél Te is bekerülni, a tavaly megjelent, nagysikerű; Varázslatos Mesketék mesekönyv második kötetébe? Most itt a lehetőség, hogy a Te meséd vagy versed is bekerüljön, egy minőségi mesekönyvbe!

A Meskete.hu közösségi meseportál pályázatot hirdet nyomtatott mesekönyvben való megjelenésre, amelynek tervezett megjelenése 2024 novembere.

A pályázaton mindenki részt vehet, aki saját művet publikál a meskete.hu állatos mesék kategóriájába és hozzájárul a kiadási feltételekhez.

A pályázatra való jelentkezés egy-egy művel díjmentes!

Egy szerző azonban megtöbbszörözheti a bekerülési esélyeit, amennyiben előfizet Prémium tagságunkra, amely lehetővé teszi számára, hogy akár három művel is indulhasson a pályázaton.

Idén terjedelmi korlátokat is bevezetünk, így mese esetén minimum 2.000, maximum 6.500 karaktert várunk, versek esetén minimum 5 versszak és 600 karakter, maximum 10 versszak és 2.000 karakter a limitáció.

Pályázati összefoglaló
• Fogadott művek: mesék és gyerekeknek szóló versek
• Feltétel: írói profil és a mese feltöltése a meskete.hu portálra
• Téma: Állatos mesék (ebbe a kategóriába töltsd fel!)
• Terjedelem mese esetén: minimum 2.000, maximum 6.500 karakter
• Terjedelem vers esetén: minimum 5 versszak és 600 karakter, maximum 10 versszak és 2.000 karakter
• Célcsoport korosztálya: óvodás és kisiskolás gyermekek
• Pályázati időszak: 2024.04.26. - 2024.06.30.
• Nyeremény: megjelenési lehetőség a Varázslatos Mesketék II: CsodaPatak című mesekönyvben
• Kiadott mesekönyv paraméterei: A4 méretű, színes, 100+ oldalas, kemény borítós, cérnafűzött kivitel, vastag lapokkal, csodaszép illusztrációkkal, gyerekrajzokkal…

Zsűritagok

Földes Eszter - színésznő
Pálfi Krisztina - énekes, dalszövegíró (Apacuka zenekar)
Suhai Niki - FullAnyuuuu
Czirják Erika - meseíró, meseterapeuta
Hétvári Andrea - költő, meseíró

A szakmai zsűri így különböző látásmódok alapján lesz képes megtalálni a legjobb meséket.

A pályázati időszak: 2024.04.26. - 2024.06.30, amelyet egy belső ellenőrzési kör után a szakmai zsűri kiértékelése követ. A benyújtott pályázatokra azonban nem csak a felkért zsűritagok, hanem a Meskete.hu közössége is szavazhat. A könyvbe tehát közönségszavazás útján is lehetőség van bekerülni.

A közönségszavazás és a zsűrizés 2024.07.01-től, 2024.07.31-ig tart.

A közönségszavazatok egy külön gomb segítségével adhatóak majd le, ami egységesen júliustól fog megjelenni a pályázatban résztvevő meséknél. A pályázaton megjelenő meséknek saját gyűjtő oldalt is elérhetővé teszünk, ahol az összes nevező mese és vers megtalálható lesz.

A nyertesek kihirdetése után történik a szerződéskötés a szerzőkkel és ezzel egyidőben újra meghirdetésre kerül majd az illusztrátori és gyerekrajz pályázatunk, a terveink szerint 2024.07.22. és 2024.08.22 között.

Miután az illusztrátori és gyermekrajz pályázat nyerteseivel is szerződtünk és miután a meseírói pályázat anyagai átestek a korrektúrázáson és szerkesztésen, következik a végső anyag tördelése.

Akárcsak az előző kötet esetében, úgy a Varázslatos Mesketék II: Csodapatak is A4-es méretű, több, mint 100 oldalas, cérnakötésű, kemény borítású, minőségi mesekönyv lesz, amely ezúttal már a Meskete Könyvkiadó gondozásában jelenik meg.

Pályaműveket sajnos nem áll módunkban más digitális formában (pl emailen keresztül) vagy nyomtatott formában átvenni. A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy a kiírást módosítsák és a határidőt meghosszabbítsák.

A pályázat teljes leírása és feltételei a következő linken keresztül érhetőek el:
https://meskete.hu/palyazat/meseiro-palyazat-2024/3

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zentán eltűnt egy nő - illusztráció
2024. JÚNIUS 28.
[ 15:28 ]
A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idei évben is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a búza adományok begyűjtését, a vajdasági gazdaszervezetek segítségével a búza adományok begyűjtése folyamatos lesz. A termelők, jelezni tudják a megadott napig az adományaikat a...
2024. JÚNIUS 11.
[ 16:43 ]
Sikeresen lezárult a második Legyél te is író pályázat a Magyar könyv is magyar termék mozgalom szervezésében. Idén is szép számmal vettek részt a pályázaton. Összesen 70 érvényes pályázati mű érkezett be. Az ide téma a környezetvédelemre épült. A pályázat díjátadó eseménye Június 1-jén kerül...
2024. MÁJUS 30.
[ 18:44 ]
Az MNT szerb nyelvi tanfolyamot szervez leendő egyetemisták számára azzal a céllal, hogy segítse a diákok könnyebb helytállását a szerb nyelven történő továbbtanulás során. A felhívás ez alkalommal is a harmadikos középiskolás tanulóknak szól, akik ősszel a negyedik osztályt kezdik majd meg. A képzés az...
2024. MÁJUS 30.
[ 14:44 ]
Beolvasás folyamatban