Közlemények
Várják a jelentkezéseket a 7. Vállalkozz okosan! diákversenyre
Verseny általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben
Betűméret:             

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a hagyományos Diák Menedzsment Bajnokság és a Fogyasztóvédelmi Diákverseny mellett hetedik alkalommal hirdeti meg a Vállalkozz okosan! diákversenyt az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben.

A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető gazdasági, vállalkozói, pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként jobban eligazodjanak az üzleti világban, tudatos döntéseket hozzanak, és esetleg vállalkozóként érvényesüljenek. A verseny hozzájárul a tanulók tudásának bővítéséhez, a csapatszellem erősítéséhez, a kreativitás és az innovációs készség fejlesztéséhez.

A verseny általános iskolás diákoknak van meghirdetve (5-8 osztály). A diákok csapatban dolgoznak mentor (tanár) segítségével. A csapatok 2-4 főből állnak. Minden csapatnak egy üzleti tervet kell elkészítenie, melyben bemutatják ötletüket, vállalkozásukat.

Az idei versenyre egy élelmiszert gyártó vagy forgalmazó vállalat üzleti tervét kell elkészíteni.

A versenyre november 15-ig lehet jelentkezni a következő e-mail címen: menedzsment.bajnoksag@gmail.com

Itt fel kell tüntetni a tanulók és a mentor nevét, az osztályt, illetve az iskolát.

A részletes útmutatót és a segédanyagokat a felkészüléshez a szervezők e-mailben küldik ki a jelentkezőknek.

A verseny döntője december 7-én lesz Zentán, a Pro Scientia Naturae alapítvány oktatási központjában (Ősz utca 18. - Jesenja 18.)

A verseny szervezője a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, támogató Magyarország Belügyminisztériuma, főszervező: dr. Muhi B. Béla egyetemi tanár.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) támogatja a tanügyi dolgozók jogos követeléseit. A tanárok folyamatosan küzdenek a megélhetésért, fizikai biztonságukért és jobb munkakörülményekért, miközben a VMSZ hallgat, holott oktatási államtitkáruk és tartományi oktatási titkáruk is van. A megfelelő...
2024. OKTÓBER 11.
[ 10:16 ]
Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást és az integrált vízgazdálkodást segítő magyar-szerb projekt indult a Tisza mentén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóinak részvételével – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint a 2026...
2024. OKTÓBER 10.
[ 11:12 ]
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) mélységes csalódottsággal értesült arról, hogy a nagykikindai Fejős Klára Általános Iskola ígért felújítása továbbra sem valósult meg, annak ellenére, hogy az SNS–VMSZ helyi városvezetése már kétszer is biztosította a nyilvánosságot az iskolafelújítás...
2024. OKTÓBER 10.
[ 8:59 ]
Beolvasás folyamatban