Közlemények
Felhívás a XXVIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozón való részvételre
Betűméret:             

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület közreműködésével november 30-án és december 1-jén Bácsfeketehegyen megszervezi a

XXVIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.

A versenyre minden 9. életévét betöltött magyar nyelvű amatőr versmondót várunk a Kárpát-medence területéről gyermek-, ifjúsági-, felnőtt- és szépkorú kategóriában. A jelentkezőknek készülniük kell egy művel az egyetemes magyar irodalomból, egy művel az egyetemes magyar irodalomból vagy világirodalomból (műfordítás), valamint egy verssel vagy prózával a határon túli (vajdasági, erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, muravidéki, tengerentúli) magyar irodalomból.

Jelentkezési határidő: 2024. november 22.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is várunk 6–8 éveseket a rendezvényre. Ők versenyen kívül mondhatják el szabadon választott szövegüket, amelyet a szakbizottság véleményez, de nem rangsorol.

A találkozó egyúttal a Radnóti Miklós Nemzeti Vers- és Prózamondó Verseny, valamint a József Attila Nemzeti Vers-, Énekelt Vers és Prózamondó Verseny vajdasági elődöntője felnőtt és ifjúsági versmondók részére.

A résztvevőket 2024. november 30-án délelőtt 8 és 9 óra között várjuk a bácsfeketehegyi kultúrotthonba (JNH 24.). A találkozón a szombati két szöveg meghallgatása után (határon túli és szabadon választott) a zsűri döntést hoz, hogy a jelentkezők közül kit szeretne meghallgatni a vasárnapi döntőben.

A hozzájárulási díj 800 dinár. Kísérőket önköltséges alapon tudunk fogadni, amennyiben előre jelzik részvételi szándékukat az online jelentkezési lapon, vagy az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Érdeklődni Hajvert Ákosnál a +381/69-30-50-966-os mobilszámon lehet.

A jelentkezéskor kérjük, küldjék el a kiválasztott szövegek word alapú vagy szkennelt, esetleg fénykép változatát archiválás céljából.

A találkozó a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kulturális rendezvénye.

Támogatók:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási közösségi Titkárság

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

Szerb Köztársaság Emberi és kisebbségi jogok és társadalmi párbeszéd Minisztériuma (Republika Srbija Ministarstvo za ljudska I manjinska prava I društveni dijalog)

Magyar Nemzeti Tanács

Kishegyes Község Önkormányzata

Solymosy Könyvesház

Forum Könyvkiadó Intézet

Ünnepeljük együtt a verset!

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) támogatja a tanügyi dolgozók jogos követeléseit. A tanárok folyamatosan küzdenek a megélhetésért, fizikai biztonságukért és jobb munkakörülményekért, miközben a VMSZ hallgat, holott oktatási államtitkáruk és tartományi oktatási titkáruk is van. A megfelelő...
2024. OKTÓBER 11.
[ 10:16 ]
Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást és az integrált vízgazdálkodást segítő magyar-szerb projekt indult a Tisza mentén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóinak részvételével – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint a 2026...
2024. OKTÓBER 10.
[ 11:12 ]
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) mélységes csalódottsággal értesült arról, hogy a nagykikindai Fejős Klára Általános Iskola ígért felújítása továbbra sem valósult meg, annak ellenére, hogy az SNS–VMSZ helyi városvezetése már kétszer is biztosította a nyilvánosságot az iskolafelújítás...
2024. OKTÓBER 10.
[ 8:59 ]
Beolvasás folyamatban