Világ
Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától
Betűméret:             

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

"Nem várunk semmit (a látogatástól), ezt valószínűleg nem nekünk kell kommentálni" - mondta Peszkov a vonatkozó kérdésre válaszolva.

"Világos, hogy Magyarországnak, amely a jelenlegi időszakra átvette az Európai Unió elnökségét, el kell látnia feladatkörét. Tehát adott esetben, úgy gondolom, a brüsszeli érdekekkel összefüggésben álló feladatok lesznek túlsúlyban, nem pedig azok, amelyek Magyarország nemzeti érdekeivel kapcsolatosak" - tette hozzá.

Peszkov hangot adott álláspontjának, miszerint "Orbán olyan politikusként ismert, aki képes nagyon keményen védelmezni országának érdekeit".

Kijelentette, hogy a magyar kormány nem tárgyalt előzetesen Orbán Viktor kijevi útjáról az orosz féllel.

"Nem, nem volt ilyen" - felelt arra a kérdésre, hogy volt-e kapcsolatfelvétel a két ország vezetése között a látogatással kapcsolatban. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Libanonból kétszáz rakétát és húsz drónt lőtt ki Izrael északi részeire a Hezbollah csütörtök délelőtt, Izrael ellencsapásokat mért Dél-Libanonra - jelentette az izraeli katonai rádió. Az izraeli hadsereg erői ellencsapásokat mértek dél-libanoni célpontokra, benne rakéták indítóállomásaira - közölte az IDF...
2024. JÚLIUS 4.
[ 12:52 ]
A Fehér Ház valótlannak minősítette a Joe Biden elnökjelölti visszalépésének reális lehetőségéről szóló sajtóinformációkat szerdán. Karine Jean-Pierre, az elnöki hivatal szóvivője napi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „teljes mértékben hamis” a New York Times napilap értesülése, miszerint Joe Biden...
2024. JÚLIUS 4.
[ 11:17 ]
Tucker Carlson amerikai újságíró, aki akkor került a figyelem középpontjába, amikor februárban Moszkvában interjút készített Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, most bejelentette, hogy interjút készít Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is. „Úgy tűnik, megkapjuk az interjút Zelenszkijtől is. Két éve próbálkozunk,...
2024. JÚLIUS 4.
[ 10:30 ]
Beolvasás folyamatban