Világ
Orosz csúcsrakéták okoztak komoly veszteségeket egy ukrán légibázison
Betűméret:             

Két napon belül kétszer mértek csapást az oroszok a Kelet-Ukrajnában található mirhorodi légibázisra, értékes harci gépek semmisültek meg.

Az orosz haderő két egymást követő napon is támadást intézett a mirhorodi légibázis ellen, fájó veszteségeket okozva az ukránoknak - írja a Portfolio. Mindkétszer kazettás robbanófejjel ellátott Iszkander-M rakétával támadtak, másodjára a kifutópálya melletti helikopterállomásra.

Az első támadásban legalább egy Szu-27-es vadászgép megsemmisült, de mint írják, több jármű is súlyos sérüléseket szenvedhetett. A második támadásban, amelyről drónfelvétel is készült, egy, a szovjet időkben készült Mi-24-es harci helikopter semmisült meg.

A támadásról készült felvétel egyik legaggasztóbb információja, hogy az orosz megfigyelődrón a csapás rögzítése után gond nélkül vissza tudott térni Oroszországba.

Korábban már kemény belső kritikák érték az ukrán katonai döntéshozókat amiatt, hogy a mirhorodi légi bázis túl közel van a frontvonalhoz, ezért az álcázás és fedezék nélkül tartott fegyvereket az oroszok gond nélkül ki tudják lőni - írják.

Az egymást követő támadások komoly figyelmeztetést jelenthetnek Kijevnek, hogy érdemes megszívlelni a korábbi kritikákat, mivel ha Moszkva ilyen könnyel el tudja érni a támaszpontot, az a kiemelkedően fontos vadászgépek és harci helikopterek további elvesztésével járhat az ukrán haderő számára.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nem fegyvernyugvást kell elérni az ukrajnai háborúban, Oroszország a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja elérni - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott pénteki moszkvai tárgyalások után tartott közös sajtónyilatkozatban. Az orosz államfő időszerűnek és...
2024. JÚLIUS 5.
[ 18:30 ]
Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet - az akkor végzendő munkát - békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában. A kormányfő elmondta, hogy pénteken 14. alkalommal folytatott...
2024. JÚLIUS 5.
[ 17:48 ]
A spanyol Vox párt csatlakozik a Patrióták Európáért frakcióhoz az Európai Parlamentben - jelentette be Santiago Abascal, a párt elnöke a La Gaceta című spanyol hírportálnak adott pénteki nyilatkozatában. Abascal kiemelte, hogy az újonnan létrejött európai parlamenti frakció a legtöbb hazafias és szuverén erőt...
2024. JÚLIUS 5.
[ 17:39 ]
Beolvasás folyamatban