Világ
Meghaladta a félmilliárd dollárt a Harris-kampányhoz érkezett pénzügyi adományok összege
Betűméret:             

Kamala Harris elnökválasztási kampánya 540 millió dollár támogatást kapott öt hét alatt - közölte a demokrata elnökjelölti kampányszervezet vasárnap.

Jen O´Malley Dillon kampányfőnök közleménye szerint a beérkezett adományok összege a demokrata elnökjelölő konvenció napjaiban lépte át a félmilliárd dollárt, és az elnökjelölt beszédét követő órában rekordmértékű felajánlás folyt be.

Kamala Harris kampánya július 21-ét követően indult, amikor Joe Biden elnök bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől, és alelnökét javasolja maga helyett.

Harris kampányának elindulása megfordította a kampányadományok összegéről szóló verseny állását a demokrata és republikánus elnökjelölt között.

A Donald Trump kampánycsapatának bejelentése szerint júliusban csaknem 139 millió dollár érkezett be, és augusztus elején 327 millió dollár állt rendelkezésére a választási harc finanszírozásához.

Júniusban, Joe Biden elnökjelöltségének utolsó teljes hónapjában Donald Trump vezetett a beérkezett kampányadományokat tekintve.

Az elnökjelölti kampányokhoz közvetlenül érkező támogatások mellett külön gyűjtenek politikai adományokat a szervezetileg független politikai akcióbizottságok (Political Action Committee - PAC), amelyek különböző politikai célok mentén alakulnak és állnak be a jelöltek mögé.

A Donald Trump mögött álló 10 legnagyobb politikai akciószervezet az év eleje óta mintegy 305 millió dollárt gyűjtött, míg a Kamala Harris támogató 10 legnagyobb PAC 199 millió dollárral rendelkezik a nyilvánosan elérhető adatok szerint, írja az MTI.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A korábbi bejelentésnek megfelelően Németország hétfőtől elkezdte újra ellenőrizni a határait. A német hatóságok minden határátkelőn vizsgálják a belépő utazókat, kamionosokat – az ígéretek szerint viszont nem minden egyes belépőt, hanem „okos kontrollal” válogatva – ahogy Nancy Faeser belügyminiszter...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 9:56 ]
Merényletet kíséreltek meg Donald Trump ellen egy floridai golfpályán. Az amerikai FBI szerint egy második merényletet kíséreltek meg Donald Trump, a republikánus párt elnökjelöltje ellen. Trumpnak nem esett bántódása. Az állítólagos elkövetőt egy autós üldözés után elfogták. Az 58 éves Ryan Wesley Routh-ot...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 9:50 ]
A Trump-kampány vasárnap azt közölte, hogy a volt elnök „biztonságban van, [miután] a közelében lövések dördültek el” – számolt be a mi időnk szerint vasárnap este a CNN. Steven Cheung, a Trump-kampány szóvivője további részleteket nem közölt. A korábbi elnök a West Palm Beach-i Trump International Golf Clubban...
2024. SZEPTEMBER 15.
[ 21:06 ]
Beolvasás folyamatban