Világ
Letartóztatták Pavel Popov volt orosz védelmiminiszter-helyettest
Betűméret:             

Nagy kárt okozó csalás vádja miatt elrendelte Pavel Popov volt védelmiminiszter-helyettes két hónapi előzetes letartóztatását csütörtökön a moszkvai 235. helyőrségi katonai bíróság.

A vádlott nem ismerte el bűnösségét, a védelem fellebbezni szándékozik a tábornok letartóztatásáról szóló döntés ellen.

A vizsgálat szerint Popov 2021 és 2024 között a moszkvai régió Krasznogorszki járásában lévő birtokán a kubinkai Patriot katonai és hazafias park költségén végeztetett építési és javítási munkálatokat, valamint "anyagi értékeket" szállíttatott oda. Ebben az időszakban miniszterhelyettesként ő volt a felelőse park fejlesztésének, karbantartásának és működtetésének.

Vjacseszlav Ahmedovot, a park igazgatóját és Vlagyimir Szeszterovot, az orosz védelmi minisztérium innovációs fejlesztési főosztályának helyettes vezetőjét szintén bíróság elé állították a Patriotban elkövetett sikkasztás miatt. Mindkettőjüket augusztus elején tartóztatták le, ugyancsak nagy kárt okozó csalás címén. A Kommerszant című lap szerint elismerték bűnösségüket.

Pavel Popov 2013. november 7-től 2024. június 17-ig töltötte be a miniszterhelyettesi tisztséget. Ebben a pozícióban ő felügyelte Oroszország nemzeti védelmi irányító központjának létrehozását, valamint az információs rendszerek osztályát és a fő robotikai kutatási és tesztelési központot.

A moszkvai városi bíróság csütörtökön helybenhagyta Vlagyimir Pavlov, a Vojentorg katonai ellátmányozási és kereskedelmi vállalat vezetőjének előzetes letartóztatását. Pavlovot állami szerződések teljesítése során elkövetett sikkasztással vádolják, írja az MTI.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ferenc pápa szűkszavúan annyit közölt a hétvégén, hogy nem megy Párizsba, pedig december 8-án ő celebrálta volna az első misét az újranyitott Notre Dame-ban. A felújított párizsi Notre-Dame-székesegyházban az első misét nem Ferenc pápa fogja celebrálni, ugyanis az egyházfő indoklás nélkül lemondta a december 8-i...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 7:57 ]
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szerda hajnaltól ismét fogad egyes vonatokat a hegyeshalmi határállomáson keresztül. Ennek köszönhetően hajnaltól már közlekedhetnek az EuRegio-vonatok Győrből Bécsbe és Bécsből - Bruck an der Leitha állomáson át Győrig teljes útvonalon - közölte a Mávinform szerda reggel az...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 7:46 ]
Az Európai Bizottság dohányfüstmentességet vezetne be bizonyos kültéri tereken is azzal a céllal, hogy az emberek, elsősorban a gyermekek és fiatalok hatékonyabb védelmet élvezhessenek a passzív dohányzás és az aeroszolok hatásaival szemben. A kedden közzétett brüsszeli közlemény szerint az uniós bizottság az egészség...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 21:51 ]
Beolvasás folyamatban