Világ
Az ukránok drónokkal támadták az orosz területeket, de ők sem maradtak adósak
Betűméret:             

Legalább 158 ukrán drónt leszedett az orosz légvédelem szombatról vasárnapra virradó éjjel, és állítólag ezek lehulló darabjai okozták Moszkva dél-keleti részén az olajfinomítóban a tüzet, amelyet vasárnap reggel az orosz hatóságok a komplexitása miatt a legmagasabb riasztási fokozatba soroltak.

Ukrán drónok a Közép-Oroszország ellátása szempontjából kulcsfontosságú konakovói és a kashirai áramtermelő egységeket is támadták drónokkal, írja a Portfolio.hu. Közben az ukrán légvédelem is rengeteg feladatot kapott az éjjel, többek között a szumi régióban, és a jelek szerint az orosz támadások új célpontokat találtak: az ukrán gabonát, illetve a mezőgazdasági termékek logisztikai bázisait.

Azzal párhuzamosan, hogy magasrangú ukrán illetékesek Washingtonban tárgyaltak szintén magasrangú amerikai tisztviselőkkel, szombat éjjeli videóüzenetében ismét azt szorgalmazta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hogy az Egyesült Államok, és más nyugati hatalmak engedélyezzék Kijevnek a mélyebb csapásokat Oroszország területére, vagyis, hogy a nyugati hatalmak oldják fel a területi korlátozást, és így mélyen Oroszországon belül támadhassák az orosz rakéták indító állásait.

"Az ukrán égbolt megtisztítása az orosz irányított légibombáktól egy erős lépés, amely arra kényszeríti Oroszországot, hogy törekedjen a háború befejezésére és az igazságos békére" - mondta Zelenszkij az MTI híre szerint.

Rengeteg munkája volt a két ország légvédelmének

Oroszország és Ukrajna védelmi minisztériumai a vasárnap reggelig kiadott közlemények alapján arról számoltak be, hogy mindkét oldalon sok tucat drónt, illetve rakétát szedtek le, a cselekmények elsősorban a határmenti régiókra korlátozódtak. Oroszország esetén viszont a moszkvai olajfinomítónál is volt dolga a légvédelemnek, illetve két villamosenergia termelő erőműnél is. Állítólag a leszedett drónok darabjai okozták a tüzeket, de biztosat nem lehet tudni.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A korábbi bejelentésnek megfelelően Németország hétfőtől elkezdte újra ellenőrizni a határait. A német hatóságok minden határátkelőn vizsgálják a belépő utazókat, kamionosokat – az ígéretek szerint viszont nem minden egyes belépőt, hanem „okos kontrollal” válogatva – ahogy Nancy Faeser belügyminiszter...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 9:56 ]
Merényletet kíséreltek meg Donald Trump ellen egy floridai golfpályán. Az amerikai FBI szerint egy második merényletet kíséreltek meg Donald Trump, a republikánus párt elnökjelöltje ellen. Trumpnak nem esett bántódása. Az állítólagos elkövetőt egy autós üldözés után elfogták. Az 58 éves Ryan Wesley Routh-ot...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 9:50 ]
A Trump-kampány vasárnap azt közölte, hogy a volt elnök „biztonságban van, [miután] a közelében lövések dördültek el” – számolt be a mi időnk szerint vasárnap este a CNN. Steven Cheung, a Trump-kampány szóvivője további részleteket nem közölt. A korábbi elnök a West Palm Beach-i Trump International Golf Clubban...
2024. SZEPTEMBER 15.
[ 21:06 ]
Beolvasás folyamatban