Világ
Lövések dördültek el Donald Trump „közelében”
A republikánus elnökjelölt nem volt veszélyben

Hírösszefoglaló

Betűméret:             

A Trump-kampány vasárnap azt közölte, hogy a volt elnök „biztonságban van, [miután] a közelében lövések dördültek el” – számolt be a mi időnk szerint vasárnap este a CNN.

Steven Cheung, a Trump-kampány szóvivője további részleteket nem közölt.

A korábbi elnök a West Palm Beach-i Trump International Golf Clubban tartózkodott. A golfpályát egy forrás szerint azonnal lezárták.

További részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra. Mindössze azt lehet tudni, hogy az esemény Floridában történt – legalábbis a PA Media hírügynökség, valamint az AP News közlése szerint.

Emlékezetes, hogy az elnökjelöltre két hónapja, július közepén is rálőttek egy kampányrendezvényen.

Újabb hírek szerint a golfklubjánál történhetett a támadás, a titkosszolgálat akcióba lépett – de valószínűleg nem Trump volt a célpont

A New York Post szerint helyi hatósági források azt közölték, hogy az incidens West Palm Beachen, Donald Trump golfklubjának közelében történt.

Mint írták, két ember épp akkor nyitott tüzet egymásra a golfklub közelében, amikor Donald Trump távozni készült onnan.

A lap szerint az elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat (Secret Service) munkatársai is beavatkoztak, miután elkezdődött a lövöldözés.

A New York Post forrásai szerint a két ember egymásra lőtt, nem Trump volt a célpontjuk, és az elnökjelölt nem is volt közvetlen veszélyben. Cikkükben megjegyezték azt is, hogy a golfklub környékén nem ritkák a bűncselekmények, ennek is köze lehet az incidenshez.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ferenc pápa szűkszavúan annyit közölt a hétvégén, hogy nem megy Párizsba, pedig december 8-án ő celebrálta volna az első misét az újranyitott Notre Dame-ban. A felújított párizsi Notre-Dame-székesegyházban az első misét nem Ferenc pápa fogja celebrálni, ugyanis az egyházfő indoklás nélkül lemondta a december 8-i...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 7:57 ]
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szerda hajnaltól ismét fogad egyes vonatokat a hegyeshalmi határállomáson keresztül. Ennek köszönhetően hajnaltól már közlekedhetnek az EuRegio-vonatok Győrből Bécsbe és Bécsből - Bruck an der Leitha állomáson át Győrig teljes útvonalon - közölte a Mávinform szerda reggel az...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 7:46 ]
Az Európai Bizottság dohányfüstmentességet vezetne be bizonyos kültéri tereken is azzal a céllal, hogy az emberek, elsősorban a gyermekek és fiatalok hatékonyabb védelmet élvezhessenek a passzív dohányzás és az aeroszolok hatásaival szemben. A kedden közzétett brüsszeli közlemény szerint az uniós bizottság az egészség...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 21:51 ]
Beolvasás folyamatban