Világ
Németország megkezdte az ellenőrzést valamennyi határátkelőjén
Betűméret:             

A korábbi bejelentésnek megfelelően Németország hétfőtől elkezdte újra ellenőrizni a határait. A német hatóságok minden határátkelőn vizsgálják a belépő utazókat, kamionosokat – az ígéretek szerint viszont nem minden egyes belépőt, hanem „okos kontrollal” válogatva – ahogy Nancy Faeser belügyminiszter fogalmazott.

A németek már az elmúlt időszakban is ellenőrizték a lengyel, cseh, osztrák és svájci határszakaszaikat. Ehhez mostantól a francia, belga, luxemburgi és dán határszakaszok is csatlakoznak – az EU központjában fekvő nagyhatalom tehát gyakorlatilag véget vet a schengeni zóna szabad határátjárásának, írja a mandiner.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök „elfogadhatatlannak” nevezte a németek döntését, és a lengyelek szerint őket előzetesen nem értesítették a terveikről, bár a németek ezt állították.

Olaf Scholz német kancellár azt ígérte, hamarosan egyesével fog beszélni az érintett európai vezetőkkel.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pad (*.*.191.179)
2024. SZEPTEMBER 16. [ 17:11 ]

Nos ezzel nagyjából el is ismerték, hogy mindvégig, 2015 óta a magyar álláspont volt a helyes a témában! Ehhez képest Magyarországot, aki a schengeni külső határt védi 9 éve, gigabírsággal büntetik mondvacsinált okok miatt, bezzeg a német szociáldemokrata-zöld koalíciót semmiféle bírálat nem éri a belső határellenőrzés bevezetése miatt az uniós bürokraták részéről, mert nem akarnak konfrontálódni a német kormánnyal. A magyar jobboldali kormánnyal meg folyamatosan szemtelenkednek. Ismét kettős mérce! Egyébként azért villognak most Scholzék, mert látták a friss választási eredményeket, Brandenburg pedig most szavaz majd.


Kőműves Zoltán (*.*.174.64)
2024. SZEPTEMBER 16. [ 15:13 ]

A Schengen és Perl (Mosel) közötti híd mindkét oldalára őrt álló rendőrt állítanak majd és fekvőrendőr berendezést helyeznek ki az EU belső határainak közös ellenőrzésére - a végső cél, a külső határőrizet mielőbbi megszüntetésének elérése érdekében? Feje tetejére álltják ekképpen a Schengeni Megállapodást!


Ferenc pápa szűkszavúan annyit közölt a hétvégén, hogy nem megy Párizsba, pedig december 8-án ő celebrálta volna az első misét az újranyitott Notre Dame-ban. A felújított párizsi Notre-Dame-székesegyházban az első misét nem Ferenc pápa fogja celebrálni, ugyanis az egyházfő indoklás nélkül lemondta a december 8-i...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 7:57 ]
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szerda hajnaltól ismét fogad egyes vonatokat a hegyeshalmi határállomáson keresztül. Ennek köszönhetően hajnaltól már közlekedhetnek az EuRegio-vonatok Győrből Bécsbe és Bécsből - Bruck an der Leitha állomáson át Győrig teljes útvonalon - közölte a Mávinform szerda reggel az...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 7:46 ]
Az Európai Bizottság dohányfüstmentességet vezetne be bizonyos kültéri tereken is azzal a céllal, hogy az emberek, elsősorban a gyermekek és fiatalok hatékonyabb védelmet élvezhessenek a passzív dohányzás és az aeroszolok hatásaival szemben. A kedden közzétett brüsszeli közlemény szerint az uniós bizottság az egészség...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 21:51 ]
Beolvasás folyamatban