Világ
Amerikai állampolgársággal nem rendelkezők kerültek be a választói névjegyzékbe
Betűméret:             

Minnesota után Oregonban is amerikai állampolgársággal nem rendelkezők kerültek be a választói névjegyzékbe. A közös pont a két államban az automatikus választói regisztráció.

Jobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oregon államban is megkérdőjeleződött a választási eljárás tisztasága, miután amerikai állampolgársággal nem rendelkezők kerültek be a választói névjegyzékbe – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A tudósítás szerint az állam közlekedési hivatalának vezetői több mint háromszáz esetet ismertek el, azonban valószínű, hogy a november 5-én tartandó amerikai elnökválasztás előtt még többre is fény derülhet.

A 306 név 2021 óta került be a névjegyzékbe, és ketten bizonyítottan szavaztak is az azóta tartott voksolásokon – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

A választói névjegyzékbe a jogosítványok adatai alapján kerülnek be a szavazásra jogosultak, csakhogy Oregon demokrata kormányzata 2019-ben engedélyezte, hogy amerikai állampolgársággal nem rendelkezők is kaphassanak jogosítványt az államban.

Nagyon hasonló a helyzet a demokrata alelnökjelölt, Tim Walz államában, Minnesotában. Mint arról beszámoltunk, ott kormányzóként maga Walz engedélyezte jogosítványok kiadását több tízezer migráns számára, majd az automatikus választói regisztrációról szóló jogszabályt is aláírta.

Ez azt jelenti, hogy az állampolgároknak nem kell regisztrálniuk magukat, hanem az állami nyilvántartások, főként a jogosítványok adatai alapján automatikusan felkerülnek a szavazásra jogosultak listájára.

A demokrata adminisztráció mindkét államban azzal érvel, hogy bár tényleg történt hiba, a választói névjegyzékben szereplő adatokat alaposan ellenőrzik, és az automatikus regisztráció nem fogja befolyásolni a 2024-es amerikai elnökválasztás tisztaságát.(magyarnemzet.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ferenc pápa szűkszavúan annyit közölt a hétvégén, hogy nem megy Párizsba, pedig december 8-án ő celebrálta volna az első misét az újranyitott Notre Dame-ban. A felújított párizsi Notre-Dame-székesegyházban az első misét nem Ferenc pápa fogja celebrálni, ugyanis az egyházfő indoklás nélkül lemondta a december 8-i...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 7:57 ]
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szerda hajnaltól ismét fogad egyes vonatokat a hegyeshalmi határállomáson keresztül. Ennek köszönhetően hajnaltól már közlekedhetnek az EuRegio-vonatok Győrből Bécsbe és Bécsből - Bruck an der Leitha állomáson át Győrig teljes útvonalon - közölte a Mávinform szerda reggel az...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 7:46 ]
Az Európai Bizottság dohányfüstmentességet vezetne be bizonyos kültéri tereken is azzal a céllal, hogy az emberek, elsősorban a gyermekek és fiatalok hatékonyabb védelmet élvezhessenek a passzív dohányzás és az aeroszolok hatásaival szemben. A kedden közzétett brüsszeli közlemény szerint az uniós bizottság az egészség...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 21:51 ]
Beolvasás folyamatban